Jij bent een landelijk woontype

Jij bent gek op de stijl van het basic buitenleven. Puur, stoer en ingetogen zonder opsmuk. Door het gebruik van stoffen zoals linnen of katoen krijgt jouw huis een landelijke touch. Ook dessins met bloemen, blokken of ruiten passen helemaal bij de landelijke stijl.

keuken landelijk hout bruin

Landelijke sferen

Neutraal wit, grijs, zand en ecru zijn de 
basis voor een landelijke look in huis, denimblauw en een vleugje zwart geven het geheel een wat stoerder randje. De natuurlijke basiskleuren zorgen juist voor een rustige uitstraling. Niet alleen kleur, maar ook materialen zijn belangrijk voor een complete look. Maak gebruik van warme vachten, de stof linnen en het materiaal hout. Ook beton zien we graag terug in de landelijke woonstijl. Hierdoor krijgt je huis een subtiel en sfeervol tintje. Ook leuk om de boel op te fleuren: spreien en patchwork!

Ken je deze merken al?

Opzoek naar meer landelijk? Deze 5 merken ademen jouw basic woonstijl. En we hebben onze favoriete landelijke items alvast voor je op een rijtje gezet.

Shoppen in deze stijl

landelijk shoppenMand van Tine K Home, lantaarn van Riverdale, poster van Clayre & Eef, stoel van Clayre & Eef, kussen van Modern Earth, salontafel van Lene Bjerre.

Binnenkijken

Kijk af bij anderen en laat je inspireren. Slimme en praktische oplossingen, kleurrijke keuzes en smaakvolle stylingideeën; de vtwonen binnenkijkers staan vol met inspiratie. Neem een kijkje in jouw woonstijl:

Landelijke stylingideeën

aardetinten landelijk woonkamerkeuken landelijk groen

Landelijke make-over

In deze make-over gaat stylist Frans aan de slag in Rotterdam. Thecla en Rob uit Rotterdam kwamen er maar niet uit; moest het verbouwen worden of toch verhuizen? Rob wilde het liefst met zijn gezin naar een ruimer en functioneler ingedeeld huis verkassen, terwijl voor Thecla en de kinderen ‘verhuizen’ het verboden woord was.

landelijk woontype

Video

Zit jij ook graag buiten? Dat dachten we al! Het kan ook bijna niet anders dan dat landelijke woontypes vanzelfsprekend ook graag buiten zijn. De natuur is daarmee niet alleen binnen belangrijk, dus hoe fijn is het om buiten te genieten in jouw eigen landelijke tuin?

nog meer: wooninspiratie