Hoe je je interieur binnen no-time omtovert tot strandhuis

Écht zomers is het nooit lang in Nederland, maar met een paar handige trucs haal je de zon het hele jaar naar binnen. Natuurlijk helpen vrolijke kleuren daarbij, maar ook bepaalde items staan garant voor dat ultieme strandgevoel. Welke dat zijn? Watch and learn en ga in drie stappen naar een strandhuis interieur.

Zo krijg je thuis een strandhuis interieur

Jute tapijt

De eerste aankoop op weg naar een echt strandhuis interieur wordt een jute tapijt. Er is genoeg keuze qua formaat en vorm, dus voor iedereen en voor iedere ruimte is er wel een passend tapijt te vinden.

LEES OOK
Waarom een jute tapijt zich overal thuisvoelt

Linnen hanglamp

Linnen: hét materiaal van de zomer. Daarom mag deze stof niet ontbreken als je op zoek bent naar dat echte strandgevoel. Een linnen hanglamp klaart dit klusje zonder moeite voor je. Er zijn grote opvallende exemplaren, maar ook kleinere hanglampen verkrijgbaar. Een tip voor als je eigenlijk geen nieuwe hanglamp wilt aanschaffen: met een linnen tafelkleed of linnen gordijnen creëer je hetzelfde strandeffect.

Wit hout

Of het nu een bijzettafel, dressoir of salontafel is, wit geverfd hout geeft een instant zomerse uitstraling. Door zo’n meubel in huis te zetten, maak je het binnen meteen zonnig. Misschien hoef je er zelfs niets nieuws voor aan te schaffen. Een houten meubel wit verven kun jij ook!

Maak het af

Met deze drie items zit je in principe goed, maar er zijn natuurlijk altijd extra’s waarmee je het helemaal afmaakt. Een palmboom of andere tropische planten zorgen ook altijd voor dat zomerse gevoel. Net als bloemen: ga je voor de strandhuisfeer, kies dan voor zonnebloemen. Qua materiaal zit je met linnen en jute safe. Wit hout kun je verder nog combineren met andere lichte houtsoorten.

nog meer: wooninspiratie