De favoriete kleuren van blogger Peggy

Voor inspiratie en de laatste trends op gebied van kleur kijken we regelmatig op diverse design en lifestyle blogs. Zo is Paul et Paula een van onze vaste adressen. Vanuit Amsterdam deelt Peggy haar mooiste beelden en inspiratie op het gebied van kids design en lifestyle.

Interview met Peggy van Paul & Paula

gele stoelPaul en Paula

Paul et Paula

Na de geboorte van haar 2e kind besloot Peggy een andere weg in te slaan en begon haar eigen blog Paul et Paula. Benieuwd waar ze haar inspiratie vandaan haalt en wat haar favoriete kleurenpalet is? Wij legden Peggy een aantal vragen over kleur voor.

Wie is Peggy?

Ik ben Peggy en komt uit Berlijn. Na mijn eindexamen ben ik voor een jaar naar Parijs gegaan en daarna weer teruggekeerd naar Duitsland om te studeren aan de hotelschool. Daarna vertrok ik weer richting Parijs en werkte in een aantal van de mooiste hotels van Parijs. Na een tijd in Parijs te hebben gewerkt ben ik verhuisd richting Londen en daarna in Amsterdam terecht gekomen. Zoals je merkt ben ik een beetje onrustig en altijd bezig met mijn volgende bestemming. Ik ben dol op reizen en ontdek graag nieuwe plaatsen.

Hoe ben je op het idee gekomen om je eigen blog en shop te beginnen?

Ik heb altijd gewerkt totdat mijn tweede kind werd geboren. Op dat moment zat ik in een fase waarin ik een nieuwe weg wilde inslaan, maar nog geen idee had welke weg dat zou worden. Vast stond wel dat ik niet meer in hotels wilde werken. Op een dag besloot ik, zo uit het niets, om een blog te starten zonder enig idee te hebben wat het eigenlijk inhield. Dat was mei 2010.

Waar komt de naam Paul & Paula vandaan?

Ik kom uit Oost-Berlijn. Er bestaat een fantastische film met de titel Paul & Paula, waarin een beeld wordt geschetst van Oost-Berlijn. Het was de eerste naam die in mij op kwam en ik vond hem erg internationaal en makkelijk te onthouden.

Hoe verwerk je kleur in je blog?

Met foto’s kun je je blog maken of breken. Daarom besteed ik veel aandacht aan het kiezen van de juiste beelden. En kleur kan weer een beeld maken of breken. Kleur speelt dus zeker een grote rol.

Wat is je favoriete kleurenpalet?

Mijn favoriete kleurenpalet verandert echt per seizoen. Op dit moment ben ik al in de stemming voor de zomerkleuren. Helder, sterk en gelukkig! Een kleur die het altijd goed doet, verschillende kanten kent en goed te combineren is met andere kleuren is grijs. Ik ben echt dol op de combinatie grijs en geel.

Waar haal je inspiratie vandaan en zit je weleens zonder inspiratie?

Overal! Als ik door Amsterdam fiets, als ik sta te wachten in de rij bij de supermarkt, boeken en tijdschriften lezen tot het spelen met de kinderen. Het dagelijks leven zit vol inspiratie!

Hoe ziet jouw huis eruit qua kleur?

We hebben net een muur in de kinderkamer geel geschilderd. Het voelt nu net alsof de zon er de hele dag schijnt! Ik ben er gek op. Behalve die gele wand zijn de overige muren eigenijk allemaal wit of een lichte tint beige. Ik ben zelf meer van de details. Denk aan lampen, kussens of een lijst in plaats van een hele muur verven in een knalkleur.

Welke kleuren gaan we volgens jou veel zien in 2012?

Neon blijft populair, net zoals pastelkleuren. Maar de combinatie van deze 2 is geweldig en gaan we vaker zien! Verder denk ik dat we de kleur groen veel gaan zien.

Wat zou je graag nog willen doen in de toekomst?

Ik wil graag stylist zijn, een betere fotograaf en samenwerkingen aangaan waar ik vroeger niet eens over durfde te dromen.

Heb je nog een kleurtip voor de bezoeker van Kleurinspiratie?

Probeer en durf! De gekste kleurencombinaties die je in je hoofd bedenkt kunnen er fantastisch uit zien in je huis.

www.pauletpaula.com

Bron: 1. Delectable Deliciousness – 2. Weekday Carnival

nog meer: wooninspiratie