Inpakken en opruimen zonder stress

Inpakken en opruimen. Bij een verhuizing of verbouwing kom je er niet onderuit. Hoewel je er in eerste instantie misschien tegenop ziet, hoeft het helemaal niet zo’n grote klus te zijn als je denkt. Met onze praktische tips ga je zonder stress aan de slag. (promotie)

Begin met het maken van een planning. Het hele huis in één dag inpakken, is niet realistisch. Pak daarom elke dag een deel in. Begin met de spullen die je het minst gebruikt en eindig met je dagelijkse benodigdheden. Spullen uit de keuken en woonkamer in dezelfde verhuisdoos plaatsen, is niet handig. Houdt het overzichtelijk en maak aparte dozen voor verschillende kamers. Kies ook de juiste verhuisdoos voor je spullen: er zijn bijvoorbeeld speciale kledingdozen! Alles ingepakt? Noteer de inhoud en toekomstige bestemmingsplek op de doos. Het uitpakken is hierdoor zo gepiept. Bekijk hier nog een aantal inpaktips.

Huis in de verkoop? Weg met de rommeltjes!

Staat er binnenkort een verhuizing op de planning, maar is je oude huis nog niet verkocht? Geen nood. Een eerste indruk maak je maar een keer en het is dan ook belangrijk dat je woning er op zijn paasbest uitziet. Niet alleen voor kijkers die je over de vloer krijgt, ook op de verkoopfoto’s moet het huis er aantrekkelijk uitzien. Door persoonlijke en opvallende items tijdelijk weg te halen, vergroot je de kans op een snelle verkoop. Potentiële kopers kunnen hierdoor gemakkelijk visualiseren hoe zij het huis zouden inrichten. Ruim ook de inhoud van je kast op voor nieuwsgierige bezoekers. Ontdaan van alle rommeltjes oogt het huis ook nog eens een stuk ruimer. Kortom: opruimen loont.

Inpakken en opruimen met Shurgard

Tijdelijke opslagruimte

Natuurlijk kan er ook sprake zijn van het omgekeerde: je hebt je huis al verkocht maar de nieuwe woning is nog niet klaar. Je zit met de handen in het haar, want waar laat je de meubels en ander huisraad zo lang? Of belangrijke administratie waarvan je niet wilt dat er in alle haast iets verloren gaat? Het huren van een opslagruimte kan op zo’n moment uitkomst bieden aangezien self storage, zoals Shurgard, zeven dagen per week veilige opbergruimte biedt. Ook bij een verbouwing kan het praktisch zijn om je spullen tijdelijk ergens anders te stallen. Voorkom dat meubels en andere waardevolle spullen beschadigd raken of vies worden door ze tijdelijk te verplaatsen naar een opbergruimte buitenshuis. Dat klust een stuk prettiger.

Shurgard ruimte

Shurgard Self Storage

Shurgard biedt particulieren opslagruimte met een flexibele huurperiode. Op 61 plekken in Nederland kun je ruimtes van 1 tot 30m² huren. De ruimte is beveiligd met een persoonlijke toegangscode en slot. Je kunt zeven dagen per week bij je spullen. Een veilige en handige oplossing en je betaalt voor de eerste maand huur slechts €1*, ook als je maar een maand huurt. Meer weten? Kijk op www.shurgard.nl.

*Voorwaarden zijn van toepassing

Bron: in samenwerking met Shurgard

Ben je op zoek naar nog meer inspiratie? Schrijf je dan nu in op onze nieuwsbrief!

nog meer: wooninspiratie