Halleluja: IKEA en LEGO komen met briljant opbergsysteem

Wie ooit met blote voeten op een LEGO-blokje heeft gestaan, heeft vast daarna met enige stemverheffing geëist dat de bouwwerken voortaan opgeruimd worden. Dat rondslingerend speelgoed af en toe voor frustraties kan zorgen, weten ze bij LEGO natuurlijk ook. Daarom heeft de blokjesgigant samen met een andere gigant opbergdozen bedacht die er ook nog mooi uitzien: LEGO + IKEA = BYGGLEK.

LEGO opruimen

Het nieuwe opbergstysteem van IKEA en LEGO heet BYGGLEK, het Zweedse woord voor bouwwerk. Maar opruimen van LEGO betekent in het geval van BYGGLEK dat het hele bouwwerk niet weer afgebroken hoeft te worden. De opbergdozen van IKEA en LEGO hebben aan alle kanten de welbekende dopjes, dus de creaties kunnen in en op de doos worden gezet. En met een beetje fantasie wordt de opbergdoos onderdeel van een LEGO robot, wolkenkrabber of ruimteschip. 

Rust in huis

De BYGGLEK collectie heeft opbergdozen in verschillende maten, allemaal met een bouwplaat als deksel. Alle dozen zijn wit, een verademing voor iedereen die de bontgekleurde steentjes even niet meer wil zien. Zo breng je rust in huis en gaat het opruimen bijna vanzelf. En – nog een halleluja-moment – bij dit IKEA-product zit nu eens geen montageinstructie. De doos is een doos en er is geen goed of fout in het gebruik. Ook leuk: IKEA heeft er een paar poppetjes en de welbekende hotdog in gestopt. In mini-formaat uiteraard.

De BYGGLEK dozen zijn gemaakt van hetzelfde materiaal als de LEGO® steentjes, gaan jaren mee en kunnen wel tegen een stootje. Je vindt de collectie vanaf begin oktober 2020 in alle IKEA winkels.

Opgeruimd staat netjes…

Meer lezen over speelgoed? Bekijk opruimtips voor de kinderkamer en tips voor duurzaam speelgoed.

nog meer: wooninspiratie