Ideeën voor een leuke meisjeskamer

Elk meisje is verschillend. Je hebt stoere meiden, sportieve meiden, echte meisjes-meiden en ga zo maar door. Elk meisje heeft zo haar eigen wensen voor de slaapkamer. Hieronder helpen we je op weg met de leukste ideeën voor een meisjeskamer.

meisjeskamermeisjeskamer

Ideeën meisjeskamer

Het uitgangspunt van de kamer moet iets zijn waar je dochter weg van is. Een bepaald dier, een kleur, een sport of een hobby. Als je het onderwerp van de kamer bepaald hebt, dan kan je dit doorvoeren in alle details. Bijvoorbeeld in het dekbedovertrek. Dekbedovertreksets met leuke prints voor de meidenkamer vind je bij Linnenmode.nl. Van Russische matrousjka’s tot een complete sprookjeswereld.

Stoere meiden kleuren

Bij stoere meisjes hoef je niet aan te komen met zachtroze of babyblauw. Nee, je kiest kleurencombinaties zoals paars met groen, of rood met kobaltblauw. Bij deze kleur blauw staat fuchsia ook mooi en absoluut niet truttig. Of kies voor een industriële stijl als uitgangspunt. De slaapkamer van stoere meiden hou je strak met weinig frutsels. Kussens op bed, een paar leuke (strakke) lijsten aan de muur en de basis is gelegd.

Lekker kleurrijk

Is je dochter creatief en gek op kleur? Stimuleer deze creativiteit dan met een multicolour meidenkamer. Kies één of twee kleuren als basis en gebruik deze voor de grote vlakken. Overige kleuren kan je dan toevoegen aan de hand van accessoires.

Kies een thema

Je kunt een hobby of interessegebied als uitgangspunt kiezen voor de kinderkamer. Of wat dacht je van thema’s met verschillende uitgewerkte onderwerpen. Denk aan een kamer over een sprookje of een bepaald dier. Als je een hobby of een interesse doorvoert in details en de muren een bijpassende kleur geeft, is de kamer al zo goed als af.

Stijlen voor de meisjeskamer

Je hoeft natuurlijk niet per se een onderwerp te kiezen voor de meidenkamer. Een stijl werkt ook erg goed. Zoek bijvoorbeeld op Pinterest naar kinderkamer stijlen en tienerkamer stijlen om je te laten inspireren. Bijvoorbeeld over een natuurlijke, romantische of landelijke stijl. Het voordeel van het kiezen van een stijl is dat het tijdlozer is dan een bepaald thema.

Bron:  Kek wonen met Kinderen | Fotografie Bart Brussee | Linnenmode.nl

nog meer: wooninspiratie