Zo maak je van een huurhuis een persoonlijk huis

Hoera! Je hebt een huurhuis gevonden op een fijne plek met een eigen badkamer, een eigen keuken en… de gezelligheid van een gemiddelde tandartspraktijk. Geen stress: ook een plek waar je niet naar hartenlust kan verbouwen, kun je makkelijk omtoveren tot een persoonlijke plek.

Geef standaard verlichting een update

Met een bijzondere lichtinstallatie oogt de ruimte meteen interessanter. Ga voor wandlampen in plaats van tafellampen en vervang hard, koud licht voor zacht licht voor een uitnodigender uitstraling.

Denk aan de raambekleding

Misschien heb je helemaal geen zin om te investeren in een (rol)gordijn op maat. Toch is het de investering waard. Mooie, passende raambekleding kan een ruimte veel gepolijster en persoonlijker doen aanvoelen. Het transformeert de kamer meteen.

Investeer in vervangbaar behang

Al is het maar een accentmuur of twee: met (vervangbaar) behang maak je een wereld van verschil. Bovendien kan je het er weer makkelijk af halen wanneer je een nieuwe stek hebt.

Ga voor kwalitatieve meubels

Wanneer je in een huurhuis woont, ben je al snel geneigd om niet voor de meest kostbare meubels te kiezen omdat je niet weet hoeveel ruimte je hebt in een volgend huis. Kwalitatieve meubels zijn echter (bijna) altijd de investering waard. Het zorgt ervoor dat een huis volwassen oogt. Als je op dit moment ruimte hebt voor een zetel van standaardformaat, heb je ‘r ooit zeker ook plek voor in een ander, groter huis. Een zetel kopen die maar een paar jaar meegaat, is pas echt geldverspilling.

Een lik verf

Een golden oldie: ga aan de slag met de verfborstel. In de meeste huurhuizen mag je de muren verven zolang je ze weer in de originele staat ’teruggeeft’. Laat je niet tegenhouden een muur te voorzien van een mooie kleur omdat je ze op een dag weer in het wit geverfd moet zetten. Ook een huurhuis moet voelen als jouw eigen paleis en met een kleur op de muur waar je gelukkig van wordt, kom je daar weer iets dichter bij in de buurt.

Bron: vtwonen 03-2018 | Fotografie Sjoerd Eickmans | Styling Kim van Rossenberg

nog meer: wooninspiratie