Houten vloer verven

Ben jij de gelukkig eigenaar van een prachtige houten vloer in je huis? Of van een minder mooie houten vloer.. In beide gevallen is het de moeite waard om de planken eens goed in de verf of lak te zetten. Je frist de vloer er lekker mee op en werkt de kale plekken weg. En ga je voor wit, dan lijkt je kamer er veel ruimtelijker door. Ga aan de slag met je houten vloer verven.

houten vloer verven

Houten vloer leggen

Als je nog geen houten vloer hebt liggen, dan leg je hem er zelf in. In de kluswijzer vind je een Stappenplan vloer leggen. Belangrijk hierbij is: zorg voor een goede ondervloer (spaanplaat op beton) en nagel de vloerdelen vast met koploze spijkertjes. En als je de vloer er eenmaal in hebt liggen, kan je beginnen met schuren en verven.

Vloer opschuren

Voordat je kunt verven is het heel belangrijk om de houten vloer goed op te schuren en af te nemen met thinner. Zit zorgt er voor dat de verf goed hecht. Schuur met een schuurmachine, begint grof en werk hem fijner af. Stofzuig daarna al het stof op. Vul een emmer water en verdun daar thinner in. Neem met een niet al te natte doek de vloerdelen af. Laat drogen en je bent klaar voor de volgende stap: de houten vloer verven!

Tussen de verflagen door is het belangrijk om de gehele vloer licht op te schuren. Hierdoor hechten de verflagen beter.

Houten vloer verven

De bruine kleur van het hout geeft een hele warme sfeer aan je huis. Als je deze kleur wilt behouden, is het wel belangrijk om het hout te voeden en een laklaag te geven. Hiermee voorkom je dat je de vloer kaal loopt. Een lak is een zeer harde beschermlaag waardoor de vloer de komende jaren praktisch niet onderhouden hoeft te worden. Kies wel een kleur lak welke bij de vloer past. Neem daarom altijd stalen van de lak mee naar huis om bij je eigen vloer te houden. Bekijk eens de website van Fairwood, daar vind je antwoorden op alle vragen met betrekking tot je houten houten vloer verven en lakken.

Houten vloer wit verven

Een witte vloer is op het moment erg trendy. Het zorgt voor een classy en ruimtelijke uitstraling. En eigenlijk is een witte vloer vrij eenvoudig zelf gemaakt. Ga voor een slijtvaste verf en kies een tint wit. Volg de vier stappen uit het artikel Houten vloer wit verven en jij hebt straks een prachtige witte vloer in je huis.

nog meer: wooninspiratie