Hoe kies je de juiste houten vloer?

Een houten vloer oogt natuurlijk en nostalgisch, maar kan ook juist strak en modern zijn. Er zijn veel soorten houten vloeren: welke moet je kiezen?

houten vloer

Houten vloer kiezen

Je kunt kiezen voor parket of laminaat. Laminaat bestaat voor een deel uit kunststof, maar heeft nauwelijks onderhoud nodig. Parket vergt veel onderhoud. Kliklaminaat is gemakkelijk te leggen en te onderhouden en natuurlijk een lust voor het oog. Lees meer bij laminaat en parket. vtwonen heeft verschillende houten vloeren in de collectie.

Oude houten vloer

Niets is leuker dan bij een verbouwing een schitterende vloer ontdekken onder de oude lagen vloerbedekking. Mocht je niet dit geluk hebben, dan zijn er uiteraard ook schitterende vloeren te koop. De moeite waard, want ze geven een huis veel warmte.

Purperharten vloer

Een purperharten vloer is erg opvallend. Het is een harde Zuid-Amerikaanse loofhoutsoort die door daglicht langzaam verkleurt van paars naar donkerbruin.

Witte houten vloer

Erg populair is tegenwoordig de witte houten vloer. Die kun je zo aanschaffen, bijvoorbeeld de witte houten vloer van vtwonen, of je kunt een vloer bewerken met een white wash. Lees meer over een witte houten vloer.

Net echt

In de vernieuwde vtwonen vloerencollectie vind je novilon vloeren met de uitstraling van hout. Alle vloeren uit de vtwonen collectiezijn toepasbaar in elke ruimte van het huis, dus ook in de keuken en de badkamer. Het zijn basisvloeren waar je lange tijd mee kunt doen, maar die toch helemaal van nu zijn. Kortom: vloeren die álles hebben! Meer over de novilon vloeren.


Zoek je meer meubels en woonaccessoires? Je vindt ze op Myhomeshopping.nl.

Bron: Fotografie John Dummer

nog meer: wooninspiratie