Houten veilingkisten

Je kent ze wel, die oude houten kisten waar bij de groenteboer de appels en peren in liggen. Houten veilingkisten zijn dit. Op het moment erg populair om te gebruiken in je interieur. Ook in de kinderkamer kunnen de kisten allerlei functies hebben. Als speelgoed opbergers, een kast of als wanddecoratie. Bekijk hieronder de mogelijkheden.Houten veilingkisten

Waar koop je houten veilingkisten

Een stel mooie houten veilingkisten zijn niet heel moeilijk te vinden. Op Marktplaats worden ze volop aangeboden, door tuinders en hobbyisten. Maar natuurlijk kan je ook bij een tuinder of kwekerij in de buurt informeren of ze misschien deze kisten verkopen. Vaak vind je ze ook in brocante of landelijke winkeltjes.

Speelgoedkist

Zonder dat je iets aan de kisten hoeft te doen, zijn ze zeer geschikt als speelgoed opbergers. Je maakt ze even goed schoon en schuurt de ruwe kanten vlak, maar daarna kan direct het speelgoed erin. De kisten zijn stapelbaar, dus meerdere op en naast elkaar is geen enkel probleem.

Leuk idee: schuur de kisten licht op en geef ze een mooie kleur, passend bij de kinderkamer. Aan de hand van sjablonen schilder je aan de voorkant van de kist een tekst, bijvoorbeeld de naam van je kind of het soort speelgoed wat er in moet.

Maak een speelkar van een veilingkist

Onder de categorie DIY vind je een hele leuke zelfmaker met een houten veilingkist. Je maakt er een speelkar van. Wieltjes eronder, touw er aan en spelen maar! Leuk voor zowel in huis als voor buiten.

Kast van houten veilingkisten

Als je de veilingkisten in lengte en breedte aan elkaar schroeft, krijg je een kast van veilingkisten. Je kunt de kast net zo groot maken als je wilt! Elke kist is een vak waar je knuffels, boeken, speelgoed en andere spulletjes van je kind in kwijt kan. Een stuk originelere vakkenkast dan de bekende Ikea kast. Een tip voor in de baby- of kinderkamer: hang de kisten per stuk of aan elkaar gemonteerd aan een wand in de slaapkamer, zo wordt elke kist een pronkkastje.

Ben je nou zelf niet zo handig, bij De Veilingkist verkopen ze kast van veilingkisten in allerlei soorten en maten.

Bron: Welke

nog meer: wooninspiratie