Houten buitenhuisje (2)

In twee dagen tijd werd mijn houten buitenhuisje door leverancier Fleuren van vloer tot nok in elkaar gezet. Hetgeen hieraan vooraf ging, namelijk het maken van allerlei keuzes, dát duurde wat langer.

houten buitenhuisje

uitzichthouten huisjeplattegrondstoelenkeukenkraanslaapkameruitzichtkussenskleurstalenhouten huisjevoeten in het gras Het is best lastig om zo’n huisje samen te stellen, ook voor een doorgewinterde stilist als ik. Je kunt maar één keer de goede keuzes maken: hout met een dikte van 4, 5 of 7 cm? Geïmpregneerd of niet? Enkel- of dubbelglas? Geïsoleerd of standaard dak? Ik heb er veel tijd voor uitgetrokken en gekozen voor het beste van alle opties. Zoals dat geïsoleerde dak. Het lijkt me namelijk geweldig om er ook in de winter naartoe te gaan met een heerlijk boek en schaatsen onder de arm. Ik zie mezelf al langs die pittoreske Noord-Hollandse dorpjes zwieren.

Zomerhuisjes-gevoel

En toen was de indeling aan de beurt, best een uitdaging voor een ruimte die niet groter is dan 25 m². Ik liet een compacte keuken maken bij Combitex, want bij hun ontwerpen krijg ik meteen een zomerhuisjes-gevoel. Hij werd in twee delen apart geleverd, omdat het onderste deel al heel snel na de bouw nodig was om de leidingen goed aan te laten sluiten. De wasbak en de kraan had ik bij Ikea gevonden. Ik zag al helemaal voor me hoe leuk het zou worden. Maar… ik was even vergeten door te geven dat de kraan wat hoger was uitgevallen. Ja, ook een stilist maakt fouten. Gelukkig konden ze het bovenste deel er ter plekke op aanpassen. De kleur is trouwens Smoke van Dimago.

Niet te filmen

Stapje voor stapje groeit mijn houten huisje. Vorige week heb ik een bedstee laten bouwen. Aan de onderzijde is opbergruimte en daarboven het slaapgedeelte. Vanuit mijn bed kijk ik uit over het meer en dat vind ik niet te filmen, zo leuk. Er moeten nog gordijnen komen, dat is de volgende stap. Ik ga voor verduisterende rolgordijnen van Luxaflex, want anders word ik om vijf uur in de ochtend al uit mijn slaap gehaald door de zon die door de weerspiegeling op het water dubbel zo krachtig is. En ik ben geen vroege vogel. Voor de living heb ik een loungebank besteld van Household Hardware. Eigenlijk is het niets meer dan een doorgepit matras met een vlaskleurige linnen bekleding uit Marokko, de perfecte hangplek!

In de olie

Nog deze zomer ga ik met een stel vrienden de buiten- en binnenkant van het huisje in de olie zetten. De buitenkant wordt Taupe dekkend van Hermadix en over de binnenkant ga ik nog even nadenken, maar waarschijnlijk wordt dat Taupewhite dekkend van hetzelfde merk. Uiteraard plonzen we daarna in het meer met aansluitend een barbecue. Volgend jaar, als het huisje verder af is, zal ik het resultaat laten zien. Ik knijp me af en toe in mijn arm om zeker te weten dat dit allemaal echt gebeurt. De handlezer had het al voorspeld, zie deel één van dit verhaal. Enne… mocht je ook een handlezer tegenkomen: wie niet waagt wie niet wint. Fijne vakantie, enjoy! Marianne

PS: Volg mij op Pinterest of Instagram.
Lees ook het eerste deel 1 van dit verhaal op de vtwonen blog.

nog meer: wooninspiratie