Zomers genieten in deze 3 pop-upbars in Gent

Een vakantiegevoel zonder op reis te gaan? Ja, dat kan. Waan je bij Gaston in Zuid-Frankrijk, ga zonnebaden op Zebrabeach of ga naar Kiosko voor een stukje Italië in Gent. Drie zomerbars die de moeite waard zijn om een bezoekje aan te brengen. Vergeet de zomer van ’69: de summer of ’16, díe wordt pas geweldig.

Gaston

Het concept: tot en met 31 augustus kan je op de bovenste verdieping van de oude Galvestonfabriek zomeren bij Gaston. In deze rooftop pop-upbar drink je een cocktail met je hoofd in de wolken (letterlijk), eet je een dagverse lunch of diner of speel je een rondje petanque. De skyline krijg je er gratis bij. Vergis je niet, ondanks zijn hoogheidswaanzin is Gaston heel down to earth. Iedereen mag hier komen uitwaaien als de hitte op de begane grond ondraaglijk wordt. De lift brengt je in 30 seconden naar Zuid-Frankrijk aan de Leie. Als je een fris aperitiefje bestelt met een bordje artisjok wordt het joie de vivre-plaatje compleet.

Eten en drinken: Belgisch-Franse klassiekers met een twist zoals vol-au-vent met truffel, oesterzwam en kalfszwezerik of genereuze garnaalkroketten. Maar ook speciallekes als een rode biet-burger met avocado, parmezaanse kaas en maniok.

Look and feel: Gaston is een mix van stijlen. Je hebt het Zuid-Franse gevoel op het terras, de bar doet wat tiki-achtig aan en binnen blenden klassiek en vintage naadloos in elkaar.

Praktisch: Hurstweg 8 in Gent. Tot en met 31 augustus.

zebrabeach zomerbars

Zebrabeach

Het concept: Hot town, summer in the city? Dan kan je tot eind augustus terecht op Zebrabeach. Dit pop-upstrand is een leuk alternatief als de files naar de Belgische kust je te veel worden. Als het je te warm wordt, is de winkelstraat nooit ver weg. Elke woensdag- en zaternamiddag zijn er yogalessen en op zondag doet het Zebrastrand dienst als openluchtcinema – of concertzaal.

Eten en drinken: aan de tropische strandbar bestel je exotische cocktails, frisse pintjes of huisgemaakte icetea. Kleine hongertjes stil je met een Gents tapasbordje. Later op de middag wordt de barbecue aangestoken voor een dagelijks wisselend fingerfoodmenu. Op tropische dagen komt er een foodtruck langs.

Look and feel: zon, (imitatie)zee en strand. Zebrabeach bevindt zich op het artistieke binnenplein van het Zebracomplex. Het gebouw bestaat al sinds 1906, maar werd in 2006 omgetoverd tot een plek waar huisvesting, economie en cultuur hand in hand gaan. De site is ovaalvormig met in het midden een fontein die nu dienst doet als pop-upzee. Vanuit je strandstoel zie je het impressionante rood-gele gebouw boven je uit torenen.

Praktisch: Zebrastraat 21/001 in Gent. Tot en met eind augustus, bij mooi weer elke dag open vanaf 12 uur. Sluitingsuur hangt af van de weersomstandigheden. Raadpleeg de Facebookpagina voor updates.

kiosko gent kaai kiosko gent zomerbars

Kiosko

Het concept: ‘Un po’ d’Italia a Gand’ of een stukje Italië in Gent. Als de zon schijnt, probeert Kiosko plaatsvervangend Milaan of Napels te zijn. Deze zomerbar is een initiatief van het Italiaanse restaurant Per Bacco. Vlakbij het station Gent Dampoort kan je hier urenlang aperitieven of een hapje eten. Er is één regel: als de zon er is, is Kiosko er ook. Komaan, weergoden!

Eten en drinken: een Aperol Spritz smaak nog beter met een hapje erbij. Bestel een pizzaatje, wat arancini (rijstballetjes), een foccacia of een bordje artisanale vleeswaren.

Look and feel: je zit óp de kaai net naast het water op een zonovergoten terras met azuurblauwe tafeltjes en stoelen. Een stukje Italiaanse Rivièra in Gent. De schattige Kiosk deed vroeger dienst als sluisgebouw. Hier werd de wacht gehouden voor de voorbij varende schepen. Af en toe wordt er een concertje georganiseerd. Hou de Facebookpagina zeker in de gaten. Leuke tip: je kan Kiosko ook afhuren voor een feestje of een BBQ.

Praktisch: Hagelandkaai 40b in Gent. Open bij mooi weer van woensdag tot zondag vanaf 15 uur. Zolang het zomert, blijft Kiosko open.

nog meer: wooninspiratie