Zomerpret: 4 hippe zomerbars die een bezoekje waard zijn

De zon heeft zich de laatste tijd al flink bewezen! Tijd dus om heerlijk te genieten van die hoge temperaturen. En waar kan dat beter dan in een relaxte, hippe én zonnige zomerbar? Daarom hebben we voor jou de 4 leukste zomerbars opgelijst, gewoon bij ons in Vlaanderen. Ideaal voor tijdens het weekend, je vakantie of een stralende vrije dag.

1. Bocadero

Bij Bocadero, dé Antwerpse zomerbar vlak aan de Scheldekaaien, vind je een echt zandstrand midden in de stad. Kijk er uit op het Scheldewater en geniet er van een verfrissend drankje, ijsje of mooie cocktail met je tenen in het zand. Of leg je neer in een van de strand- of loungestoelen en zon er op los. Maar dat is nog niet alles: naast een beachbar, vind je bij Bocadero ook een exclusieve aperitiefbar, meerdere take-outs én vier restaurants om ook in zomerse stijl je honger te kunnen stillen. ’s Avonds zorgen verschillende dj’s voor een extra gezellige sfeer en op dinsdagavond wordt er zelfs salsa gedanst. Verder worden er de hele zomer lang ook festivals, markten en vele andere evenementen georganiseerd waarvan de kalender op de website staat. Een must voor een fantastisch uitzicht én adembenemende zonsondergang!

Praktisch: Rijnkaai 150, 2000 Antwerpen. Dagelijks open vanaf 12u.

2. Ipanema

Voor tropische sferen hoef je niet meer naar Rio De Janeiro af te zakken, je kan ze ook gewoon opsnuiven in Hasselt! Kom helemaal in vakantiestemming bij zomerclub Ipanema vlak naast discotheek de Versuz. Plons er in het zwembad en dans je heupen los! Ook verschillende artiesten en live-bands zorgen er voor de perfecte zomersfeer. Voor dorst en honger kan je terecht bij de nieuwe bar of foodtrucks en de vele zithoeken zijn dan weer ideaal om écht te relaxen. Zelfs als de zon niet schijnt, kan je een plekje innemen op het overdekt en verwarmd terras. En ’s avonds… dan feest je binnen gewoon verder.

Praktisch: Gouverneur Verwilghensingel 70, 3500 Hasselt. Open van donderdag t.e.m. zondag vanaf 14u.

3. Regatta Beach Club

Regatta is een gloednieuwe zomerbar op Linkeroever in Antwerpen, maar naast relaxed op een terrasje zitten, is het hier ook de place to be voor echte sportievelingen. Je kan er namelijk wakeboarden op het water van de Galgeweel en beachvolleyballen. Maar geen zorgen, je kan ook gewoon toekijken: de beach club heeft namelijk een gezellig terras op het water waar je kan genieten van healthy fingerfood. Voor grotere honger kan je de steiger overwandelen en aankloppen bij het restaurant voor een energieke lunch of culinair diner. Naast sport en plezier organiseert Regatta ook verschillende zomerevents, zoals een familie-BBQ of yogasessie. In de gaten houden dus!

Praktisch: Katwilgweg, 2050 Antwerpen. Open van maandag t.e.m. zondag van 10u tot 24u. Gesloten op dinsdag.

4. Rooftop Black Smoke

Deze keer geen zomerbar in het zand, maar pal op het dak! Op het rooftopterras van het BBQ-restaurant Black Smoke in Antwerpen geniet je op 21 meter hoogte van een prachtig uitzicht over de stad. In een echte urban vibe nip je er van je hippe cocktail of glaasje bubbels mét een heerlijke BBQ-lunch op het menu. Zomaar cocktails kan je die van Black Smoke trouwens niet noemen: ze worden geshaket door Donald Simons, een topbartender die al meerdere awards op zijn naam heeft staan. Elke eerste zondag van de maand is er ook een ‘Sundown Rooftop Session’ waarbij getalenteerde dj’s zorgen voor zomerse deuntjes. Geen reden om niet te gaan, toch?

Praktisch: Boomgaardstraat 1, 2018 Antwerpen. Woensdag, donderdag en zondag open van 17u tot 01u. Vrijdag en zaterdag open van 17u tot 02u.

nog meer: wooninspiratie