Muzikale zomerbar kiosk Monterey in Gents Citadelpark

In de zomervakantie maken de studenten in Gent plaats voor festivalgangers. Gent Jazz, Copacabana, Gentse Feesten,… De Leiestad is twee maanden lang een bruisend walhalla voor muziekliefhebbers. Voor wie het graag een tikje intiemer heeft, is er de Kiosk Monterey. Een tijdelijke verborgen parel in het Citadelpark. Leg je in het gras onder een boom, neem er een aperitiefje bij en geniet.

Fort Monterey

Het Citadelpark heeft niet de allerbeste reputatie onder Gentenaren. Een beetje eng bij valavond, grasvelden voor hangjongeren, vergane glorie,… Zonde, want deze groene long, met z’n glooiende padjes en idyllische vijvertjes, is eigenlijk echt wondermooi. Middenin het park staat ook de Monterey kiosk. De naam verwijst naar de geschiedenis van het Citadelpark. Lang voor Gent een citadel had, werd de stad bewaakt door een fort: ‘de Monterey’. Dat de kiosk z’n naam deelt met de stad Monterey en haar gelijknamige muziekfestival dat als hoogtepunt wordt beschouwd van de summer of love, nemen de organisatoren er graag bij.

Yoga in het park

De hipste zomerbar staat deze keer dus middenin het Citadelpark. Met kiosk Monterey geven de organisatoren het Gentse Citadelpark haar culturele invulling terug. Ze hopen dat zo de buurtbewoners, en bij uitbreiding alle Gentenaren, opnieuw naar het park komen om er samen te genieten. Mission accomplished, als je ’t ons vraagt. Want de kiosk is zo mooi dat je ’m stiekem voor jezelf wilt houden, maar tegelijkertijd ook wil delen met al je vrienden. Omdat je er elke dag intieme concertjes kan meepikken. Of een yogasessie kan volgen met je blote voeten in het gras. Of met de zon op je snoet ongegeneerd kan genieten van een aperitiefje.

De kiosk is het epicentrum van de zomerbar. In het gras errond staan tafels en stoelen, maar je mag en kan je ook gewoon in het gras neer vleien. Tussen de bomen aan de overkant van de kiosk staat de bar waar je allerlei aperitiefjes, frisdranken en huisgemaakte ice tea kan bestellen.

Pure eenvoud: wat muziek en een drankje erbij. Less kan écht soms more zijn.

Praktisch

De kiosk bevindt zich middenin het Citadelpark van Gent is op zaterdag en zondag open van 12u tot 22u. Meer info via kiosk@treehouse.gent.

Tekst en foto: Isa Naeyaert

nog meer: wooninspiratie