YUST: innovatief huisvestingsproject in Antwerpen

Young Urban Style of kortweg YUST. Het is de klinkende, hippe naam van een innovatief huisvestingsproject in Antwerpen. En wat houdt dat dan precies in? Veel! Een ho(s)tel, stijlvolle lofts voor langere verblijven, een co-werkplek, een eventlocatie, een pop-up en een restaurant.

YUST a home away from home

Met YUST wil oprichter Stéphane Verbeeck op een unieke manier het gemeenschapsgevoel stimuleren en sociaal isolement tegengaan. Het project speelt in op de woontrend van flexibel wonen met unieke formules voor korte en lange verblijven.

Het hotel beschikt over 130 bedden en bestaat uit slaapzalen en verschillende privékamers. Elke kamer wordt gekenmerkt door een strakke stijl, het gebruik van kwalitatieve materialen en designmeubelen. De bezoekers kunnen ook gebruik maken van een rooftop terras, deelfietsen, vergaderzalen en een ruime co-werkplek. In totaal beslaat het historische pand een oppervlakte van zo’n 8300 vierkante meter.

YUST some things you can’t miss

Dat YUST multifunctioneel is, is misschien een understatement. Naast stijlvol logeren en co-werken kan je er ook ontbijten, (zaken)lunchen, yogalessen volgen, concerten bijwonen en verantwoord drinken vanaf 16u tijdens een after work drink. Als dat geen multifunctionele mélange van belevingen is? Niet enkel voor de gasten die bij YUST logeren, maar ook voor de buurtbewoners.

YUST a few words about the interior

Voor het interieur ging Stéphane op zoek naar duurzame samenwerkingen en kwalitatieve materialen. Het eclectische resultaat is een hersenspinsel van het vrouwelijke decoduo Stephanie Parein en Caroline De Cuyper. Bij de keuzen van de meubels en de materialen gingen ze voor een blend van klassiekers en trends. Zo knipoogt de vloer naar een Italiaanse terrazzo, kregen houten kasten een upgrade met getinte spaanplaten en zorgt het unieke patroon van de marmeren eettafels voor een verrassingseffect,… Bijna alle interieurelementen werden speciaal voor YUST ontworpen.

In 2020 en in 2021 trekt YUST ook richting Brussel, Gent en Luik. YUST saying…

Praktisch

Coveliersstraat 2, 2600 Berchem
Meer info via www.yust.com

Tekst Isa Naeyaert

nog meer: wooninspiratie