X-mas shopping: 3x kerstcadeautjes voor hem

Dit jaar geef je hem géén sokken. Beloofd. Maar wat dan wel? Misschien één van deze drie doe-geschenken?

gents kapperszaak kerstcadeautjes

GENTs Barbershop

Kenneth Slabbaert volgde drie jaar geleden een scheercursus. Vooral om zichzelf te leren scheren met een klassiek open scheermes. Maar al snel stak zijn precisiewerk de ogen van zijn bebaarde vrienden uit. Of hij het ook bij hen kon doen? Kenneth gaf zijn scheermicrobe ondertussen door aan vriend Max. Ze volgden samen een barbiercursus en richten GENTs Barbershop op. Kenneth in de Klokstraat in Gentbrugge en Max Van De Meirssche in de Sint-Godelievestraat in Wondelgem. Elk een aparte stek, maar toch samen. GENTs verwijst trouwens naar Gent, de geboortestad van Kenneth en Max, maar ook naar gents, kort voor gentlemen. See what they did there?

Barbier is een van de oudste beroepen ter wereld. Al in het stenen tijdperk droegen mannen zorg voor hun haar en hun baard. De laatste decennia verschoof die beleving wel. Voor hun haar gingen mannen naar de kapper, maar hun baard kreeg gewoon een snelle scheerbeurt thuis. Uit tijdsgebrek of gemak. De barbier moest het onderspit delven voor hoogtechnologische scheerapparaten en supersonische mesjes. Jammer. Want wat is daar nu fijn aan? GENTs Barbershop wil mannen opnieuw een plek geven om zichzelf te zijn. Ze knippen haren, scheren en perfectioneren je baard. Je hoeft zelfs geen lange hipsterbaard te hebben om jezelf hier te laten pamperen.

In plaats van sokken, maak je dit jaar dus een afspraak bij Kenneth of Max. Ze ontvangen jouw secret santa bij hun thuis, in een coole barbiershoek met oldskool kapperstoel en vintage hebbedingen. Ze verkopen ook pommades, baardoliën en snorrenwax om thuis mee aan te slag te gaan.

Enkel op afspraak.

Kenneth
Klokstraat 32, 9050 Gentbrugge
tel: +32 474 41 04 41

Max
Sint-Godelievestraat 4, 9032 Wondelgem
tel: +32 473 58 15 72

mensville kerstcadeautjes mensville kerstcadeautjes

Mensville

Zoals de naam al doet vermoeden, zijn mannen hier meer dan welkom. In de wardrobe, de wijnbar én de koffiehoek. Micky stopt de mannen in een nieuw jasje en Francis soigneert ze aan de bar. Stuur hem voor kerst naar deze fancy man cave en hij keert ontspannen en goed gekleed terug.

De wardrobe, het modedeel van Mensville, is opgedeeld in twee zones. In de ene zone staat een impressionante denim library: een enorme ‘boekenkast’ van jeansbroeken. In de andere zone bevindt zich de tailoring hoek. Omdat modebewuste mannen ook wel ’ns van dress to impress willen doen. De Chesterfield-sofa en lampenkap-hoeden maken het ‘getailored’ plaatje compleet.

In de bar vind je originele flessen wijn of vermout. First you try, then you buy. Een geweldig principe! Met de wagen? Ga dan dan voor een Italiaanse espresso. Francis volgde een barista-opleiding om zijn professionele espressomachine van Dallacorte te bedienen. Als je ’ns lief kijkt, maakt hij zelfs zo’n hartje van melkschuim. Geniet hier van een koffie, blader door de krant, of check je mails met de gratis wifiverbinding.

Het interieur van Mensville is een mix tussen urban chic en industrial. De vijf meter lange opvouwbare kajak uit 1960, een oude personenweegschaal uit 1950 en een radiomeubel uit de jaren vijftig zijn enkele leuke eyecatchers.

PS. Je vindt hier ook sokken!

Praktisch

Damstraat 89, 9220 Hamme
Maandag en dinsdag gesloten
info@mensville.be

proof winkelproof winkel

Proof

There is scientific proof, dat mannen dit jaar géén sokken onder de kerstboom willen. Geef ze liever een tasting bij Proof cadeau. In een gerestaureerd pand in het historische deel van Gent vind je deze try and buy liquor store. Je kan alle spirits eerst proofrijden in de tasting room voor je ze koopt in de shop.

Nikkie, Timon en Jeroen, de bezielers van Proof, trokken in 2015 naar Denemarken. Ze ontdekten er de gloednieuwe store Shoppen in het Norrebro district van Kopenhagen. In deze kleine shop kon je alle spirits eerst proeven voor je ze kocht. Meer nog: je hoefde zelfs geen hele fles te kopen, maar kon ook je favoriete spirit per centiliter mee naar huis nemen. Van een single malt whisky over een premium rum tot een artisanale mezcal. Nikkie, Timon en Jeroen waren zwaar onder de indruk. Waarom bestond dit niet in België? Niet veel later, in maart 2016, openden ze hun eigen Shoppen in Gent: Proof.

Bij Proof vind je bijzondere, vaak moeilijk te vinden, spirits. Je kan aan een etiket onmogelijk zien of je iets lekker vindt, daarom mag je hier eerst proeven en dan pas kopen. Niet noodzakelijk een hele fles, maar ook 5, 10 of 20 cl.

Geen spirits-kenner? Reserveer dan een (maxi of mini) privétasting. Bij de maxi tasting proef je zes à zeven verschillende sterke dranken puur. Je krijgt meer uitleg over de geschiedenis van de sterke drank, de manier van distilleren, enz. In het geval van gin wordt elke gin gepresenteerd als gin-tonic. Bij een mini tasting worden vier glaasjes sterke drank geserveerd. Je krijgt meer uitleg over de verschillende dranken, hun smaakprofielen, hun afkomst… In geval van gin krijg je ook een tonic om te mengen.

Praktisch

Jan Breydelstraat 34, Gent
Openingsuren: Maandag en woensdag van 14u tot 20u, donderdag tot zondag van 11u tot 20u.
info@proof.gent

Bron: Tekst Isabelle Naeyaert

nog meer: wooninspiratie