Wonen & design shoproute in Amsterdam

Amsterdam is dé stad om eens lekker te gaan shoppen. Er zijn genoeg kledingwinkels te vinden. Maar onze hoofdstad barst ook van de interieurwinkels! Waar moet je beginnen en welke woonwinkels moet je nou echt gezien hebben? Lifestylejournalisten Famke en Floor helpen ons hierbij een handje, want zij hebben een leuke shoproute voor ons uitgestippeld! Al nieuwsgierig geworden? (promotie)Shopping Wonen&Design

Wonderwood

De shoproute begint aan de oostkant van het centrum met Wonderwood. Een design walhalla (en misschien wel de enige) die gespecialiseerd is in designmeubelen van plywood, oftewel gebogen laagjes hout.  Je vindt hier zowel uitzonderlijk vintage design als moderne meubels.

Hôtel Droog

Hôtel Droog is een conceptstore van het ontwerpcollectief Droog Design. In deze winkel kun je je uren vermaken, want het is maar liefst 700m2 groot! Op de begane grond vind je naast unieke Droog Design stukken ook serviezen, vazen en cadeaus. Een conceptstore die je zeker bezocht moet hebben! Bij Hôtel Droog kwamen de Sky Planter tegen. Want wie zegt dat je planten niet op de kop kunt hangen? Designer Patrick Morris ontwierp de Sky Planter. In de plantenbak zit een waterreservoir dat water rechtstreeks naar de wortels brengt. De Sky Planter is te koop in de shop van Hôtel droog. Wij zijn fan!

Hotel Droog

De Plantage

Zin gekregen in iets lekkers en wil je even bijkomen van alle inspiratie die je hebt opgedaan? Breng dan een bezoekje aan De Plantage om lekker te gaan lunchen! Een stijlvol ingericht café-restaurant door Studio Linse. Bij De Plantage vind je geen typische brasseriegerechten maar originele mediterrane creaties. Leuk weetje: De Plantage ligt naast Artis. Daardoor heb je als je binnen zit, uitzicht op de kooi van de Lepelaar.

Nog meer op de shoproute

Je vindt nog meer interieurwinkels op de wonen & design shoproute! Zo kun je nog een bezoekje brengen aan Baden Baden in de Valkenburgerstraat. Daar vind je zoals de naam van de winkel al doet vermoeden alles voor de badkamer. In dezelfde straat vind je ook het designbrand Roche Bobois; het prestigieuze Parijse designbrand. Een gigantische winkel met een opvallend brede stijl. Ook is er aan de kinderen gedacht, want op de shoproute vind je MPS&ELFS+FRIENDS. Daar vind je kinderbedden van stapelbedden tot aan wiegjes, maar ook alles om het bed mee aan te kleden. Niet op zoek naar kinderbedden maar naar een bed voor jezelf? Dan zit je bij Bed Habits goed! Op de twee verdiepingen van deze winkel staan mooie designbedden aangekleed met kussens, spreien, plaids en lakens. Wil je nog wat accessoires shoppen? Dan kun je terecht bij Sissy-boy en Pols Potten want daar vind je alles om je huis mee aan te kleden. Aan het einde van de shoproute vind je de Spaanse markt Mercat. De volledige route kun je hier vinden. Veel plezier!

Mercat

Tip voor nog meer leuke shoproutes

Naast deze shoproute hebben Famke en Floor nog 5 andere shoproutes samengesteld. Bijvoorbeeld de Hip & Vintage-route met ook veel interieur hotspots. De shoproutes kan je via iamsterdam.com/shoppen vinden.

Bron: in samenwerking met I Amsterdam

nog meer: wooninspiratie