vtwonen

WOEST in Gent: meer dan een eettent

Op zoek naar een plek waar je een bewuste en gezonde levensstijl kan combineren met een drukbezet stadsleven? Dan is WOEST the place to be! Eten, beleven, werken, ontmoeten, creëren, relaxen … het kan allemaal in WOEST.

(H)eerlijk eten

In de Gentse volkswijk Brugse Poort huist sinds een jaartje WOEST, de ideale plek om af te spreken met familie, vrienden en collega’s. Ook kinderen zijn welkom: WOEST heeft aangepaste stoeltjes, een kindermenu en speelgoedkast met spelletjes en boekjes.

Als foodie kom je hier zeker aan je trekken. En zonder schuldgevoel, want WOEST werkt samen met kleine en grote ondernemingen die een verschil kunnen en willen maken. Naast (h)eerlijk ontbijten en lunchen, kan je ook ’s avonds genieten van tapas. Probeer zeker de overheerlijke salades en hartige toasts met frisse, lokale en biologische ingrediënten die ook nog eens heel mooi ogen. Leuk weetje: brood van Sociale Bakkerij Compaan kan je zelf bijvullen aan de toog, net zoals water (zonder ervoor bij te betalen). Heb je geen tijd om gezellig te tafelen, dan is take-away de perfecte optie.

De drankjes krijgen ook de nodige aandacht. Van heerlijke kruidenthee, organische soft drinks, homemade limonade tot biologische cava & wijnen, biertjes van kleine en lokale brouwerijen, lekkere cocktails en digestieven. Keuze genoeg!

Creativiteit

Heb je geen zin om alleen thuis te werken? Kom dan langs bij WOEST: met de WIFI en heerlijke fairtrade koffie van Oxfam kan je blijven gaan. Ben je eerder op zoek naar een grotere ruimte, dan staan er 3 meetingrooms ter beschikking aan een gunstig tarief. In deze mooie en lichte ruimtes borrelt die creativiteit meteen op. Wild en ongetemd! Ook voor privé-gelegenheden kan je hier terecht: WOEST is af te huren voor familiefeesten, babyborrels…

Interieur

Uitbaters Jelle en Melissa hebben het duurzame concept ook doorgetrokken in het interieur. De woeste muur, de toog, de lange tafel … Alles werd gemaakt door Recup Design met herbruikbaar hout dat anders in de verbrandingsoven zou belanden. Het pand is gezellig ingericht met een mix van hoge en lage, kleine en grote tafels en cosy zeteltjes en de dosis groene planten geven je meteen een huiselijk sfeer. Neem de tijd om eens goed rond te kijken, want WOEST heeft een aantal creatievelingen de vrije hand gegeven om het witte canvas aan te kleden: van muurschilderingen, raamdecoratie tot mosletters op de muur. Daarnaast heeft WOEST ook een mooi terras op de ruime binnenkoer, mét strandstoelen in de zomer om optimaal te genieten. Iets wat je misschien niet meteen verwacht aan de vrij drukke Drongensesteenweg. Tijd om eens langs te gaan!

Praktisch: Drongensesteenweg 41, 9000 Gent – open maandag & dinsdag van 10u tot 18u, woensdag t.e.m. vrijdag van 10u tot 01u. en zaterdag van 09.30u tot 14u.

Foto’s: Jelle Vermeersch

Vorige artikel Volgende artikel

reageren

Alle velden met een * zijn verplicht

Shop suggesties

Inspiratie suggesties