4 winterpop-ups die je niet wil missen

Er zijn zo van die vaste waarden tijdens het eindejaar. De Jingle Bells-muziek en de fonkelende lichtjes bijvoorbeeld. Maar ook de winterpop-ups die als paddenstoelen uit de grond rijzen. Ontdek snel deze tijdelijke hotspots voor ze weer in een diepe winterslaap zakken tot volgend jaar.

GASTRONOMIE: Wintergaston

Ontsnap aan de kerstdrukte in de Gentse binnenstad en klim naar de bovenste verdieping van de oude Galvestonfabriek. Daar wachten een impressionant uitzicht, een gastronomisch diner en een hartverwarmende wintercockail je op bij Wintergaston. En dan hebben we het nog niet gehad over de grootste kerstboom van Gent.

Een bezoek aan Wintergaston begint eerst met een rondje klappertanden. Dat panorama op de historische skyline van Gent móet je namelijk gezien hebben. Daarna staan onder andere carpaccio van hinde, gebakken kippenlevertjes met roerei en zwarte truffel, fazant fine champagne, ragout van everzwijn, vegetarische moussaka met Pas de Rouge van het Gentse Hinkelspel en Crêpe Suzette met mandarijntjes en vers gedraaid vanille-ijs. Frisse culinaire interpretaties van winterse klassiekers.

Leuk extraatje

De pop-up pakt binnen uit met de grootste kerstboom van Gent. Je kan Wintergaston overdag huren voor privé- of bedrijfsevents: een gedroomde plek voor een kerstbrunch of een nieuwjaarslunch.

Praktisch

Wintergaston is er vanaf 15 december tot en met 7 januari en opent ’s avonds de deuren van dinsdag tot en met zaterdag. De keuken is open van 18u tot 22u. Op zondag is Gaston overdag open van 12u tot 16u.
Reserveren doe je via www.gaston-gent.be

SHOPPEN: Flash shop

Tot en met 30 december opent Lana Scatorchia voor de derde keer haar FLASH SHOP in Gent. Het ultieme adresje voor mensen die vlak voor Kerstmis nog halsoverkop cadeautjes moeten sprokkelen. Bedankt Lana!

Volgens Lana moeten jonge ondernemers elkaar een hart onder de riem steken. Daarom werkt ze samen met 20 jonge Belgische en Nederlandse mode-, design- en lifestylemerken. Denk aan: Johny Be Good, CFé, SMENT, Mo Man Tai, Floom en Knush. Met oog voor kwaliteit is Lana op zoek gegaan naar complementaire merken met een leuk verhaal. Denk onder meer aan (strijk)patches en gepersonaliseerde juwelen, tie dye-kledingstukken, unieke handtassen en handgemaakte objecten en meubels.

Leuk extraatje

Flash Shop vertoeft in goed gezelschap in de Gentse Nederkouter. Würst van Jeroen Meus en de Wasbar zijn enkele bekende buren. Perfect voor een après-shopping hapje. Lana is trouwens heel begripvol voor mensen die de week voor Kerstmis nog geen cadeautjes hebben. Daarom opent ze op zondag 17 december ook de deuren van haar Flash Shop en bevrijdt ze je van alle kerststress. Opnieuw: bedankt Lana!

Praktisch

Locatie: Nederkouter 73, 9000 Gent
Tot en met 30 december 2017
Openingsuren: woensdag tot vrijdag van 10.30 uur tot 18.30 uur, zaterdag van 11 tot 19 uur, elke eerste zondag van de maand van 12 tot 17 uur.

BELEVING: Lazy Jack Winter Edition

In de schaduw van het MAS en het nieuwe Havenhuis ligt sinds deze zomer het belevingconcept Lazy Jack. Met nadruk op beleving, want je kan hier meer dan aperitieven, lunchen en dineren alleen. Nu krijgt Lazy Jack een warm, winters jasje.

Terwijl je er in de zomer kon genieten van frisse cocktails en yogasessies op het grote terras, kan je vanaf 17 november bij Lazy Jack genieten van glühwein, geroosterde marshmallows en stoofpotjes. Op de agenda staan nog steeds leuke evenementen zoals culinaire workshops, shopavonden en zondagse brunchen.

Industriële look

Lazy Jack bevindt zich in een oude, industriële loods. Het gebouw kreeg in een totale make-over, maar het stoere karakter werd behouden dankzij het gebruik van ruw hout en roestig staal. De overvloed aan planten en de kussens met kleurrijke, etnische prints zorgen voor een streepje kleur. Tijdens het eindejaar krijgt de loods een winterse make-over met pelsen dekentjes en houtkacheltjes.

Praktisch

Kattendijkdok Oostkaai 22a, Antwerpen
Maandag tot woensdag gesloten, donderdag en vrijdag van 16u tot 23u, zaterdag en zondag, vanaf 14u tot 23u. Reserveren kan via de website.

SHOPPEN: A Better Blend

Na de succesvolle editie van vorig jaar is A Better Blend terug. Dat is geweldig nieuws voor iedereen die een hekel heeft aan overvolle winkelstraten en 13-in-een-dozijn-cadeautjes. De Belgische ondernemers Anouk Taeymans en Sophie Peelman selecteerden opnieuw 40 ondernemers en merken die samen een bruisende blend vormen. Ze willen met A Better Blend een tegengewicht bieden op de typische feestchaos in de winkels.

Zo vind je er voor beauty en verzorging Rainpharma, Natural Self en Yoni. Mode wordt onder andere vertegenwoordigd door Lies Mertens, Flaneur en C’est qui Marie. Je vindt er ook accessoires van Melanie Van Dooren, Sernum en Studio Peloeze. En in de food & drinks afdeling blinken Pommery, Baru, Floom, Clover gin en nog vele anderen in de rekken.

Praktisch

Van 2 november t.e.m. 31 december: alle dagen van 10u tot 18.30 uur, behalve op 25 december.
Oude Habitat-pand, Beddenstraat 2, 2000 Antwerpen

Tekst Isa Naeyaert | Foto’s Wintergaston: Ingrid Hofstra – Foto’s A Better Blend: Dorothee Dubois (The Fresh Light)

nog meer: wooninspiratie