Winterpop-up Gaston in Design Museum Gent

Deze zomer bracht Gaston Zuid-Frankrijk naar Gent met een rooftopbar op het dak van de oude Galvestonfabriek. Nu is het tijd voor een winterse pop-up. Eentje met een kunstig kantje. Tot 5 maart installeert Gaston zich in de binnentuin van het Design Museum Gent met Hands on Gaston: een culinaire pop-up in een idyllische winterserre.

gaston winterpop-up design museum gent gaston winterpop-up

Ambachtelijk

Hands on Gaston verwijst naar de tentoonstelling die nu loopt in het Design Museum Gent: Hands On Design. Een expo rond ambacht en eerlijk handwerk. Met de pop-up breien ze er nu een culinair verhaal rond: Hands on Gaston. De ambachtelijke en lokaal geïnspireerde kaart sluit naadloos aan op de tentoonstelling.

Lokaal

In de winterse pop-up vind je een uitgepuurde kaart die focust op lokale specialiteiten.

Een kaasbord van de Gentse coöperatieve Het Hinkelspel bijvoorbeeld. Of artisanaal gedroogde worst van slagerij Saint-Pierre, ouderwetse ‘huufvlakke’ of gemarineerde olijven met de hand geplukt door Lorenzo Colle in de Pyreneeën. Grote honger stil je met pasta al ragù met gemengd gehakt van Nevels Brasvarken en Belgisch Witblauw of vegetarische pasta met boschampignons, butternutpompoen en Tierenteyn mosterd. Dorstlessers van dienst zijn Gentse Roomer of Gentse Gruut.

Ook voor zoetekauwen

Je kan in de winterserre niet alleen eten; kom hier ook even opwarmen bij een kopje koffie. Zoetekauwen bestellen een stukje taart van Julie’s House of een fondant brownie van Callebaut. Bij elke kopje koffie of thee krijg je ook een iconische sneeuwbal van het Gentse Larmuseau.

Buikje rond gegeten? Bezoek dan het museum of kuier door de Gentse binnenstad; die ligt letterlijk aan je voeten!

Tip: je kan deze pop-uplocatie ook afhuren, met of zonder geleid museumbezoek.

Praktisch

Hands on Gaston @ Design Museum Gent
Jan Breydelstraat 5, 9000 Gent
Van 19 november tot en met 5 maart
Open van donderdag tot en met zondag van 11u00 tot 18u00

Bron: Tekst Isabelle Naeyaert

nog meer: wooninspiratie