Wild Jo’s Market: voor foodies, fashionista’s en muziekfans

In de schaduw van Stadsbrouwerij De Koninck vindt op 20, 21 en 22 oktober voor de derde keer Wild Jo’s Market plaats. Een wilde driedaagse voor foodies, fashionista’s, bierliefhebbers en muziekfans. Let’s take a walk on the wild side!

Wild who?

Wild Jo’s Market is een initiatief van drie Antwerpse vrienden: Maxim Slootmaeckers, Mathias Theerens en Vincent Sluyts. Het trio geeft jonge ondernemers de kans om hun passie te tonen aan het grote publiek.

De eerste editie vond plaats in 2016 en sindsdien wordt de hippe markt twee keer per jaar georganiseerd in de voormalige opslagplaats van Stadsbrouwerij De Koninck. Zo krijgt jong talent van eigen bodem alle kansen. En met succes: verschillende startups die op Wild Jo’s Market stonden, hebben intussen hun vleugels uitgeslagen in de ondernemerswereld. Wat een symboliek…

Op de driedaagse maak je kennis met een vijftigtal stadhouders waaronder Floom (organische en handmade ontbijtjes) en Juuty (handgemaakte, duurzame handtassen).

Wild Jo’s Market verwijst in eerste instantie naar Wild Jo, een bier gebrouwen met wilde gist van Stadsbrouwerij De Koninck. Maar de naam is ook een knipoog naar Joseph Van den Bogaert. Na WOI maakte hij de heropstart van de stadsbrouwerij mogelijk. Een echte durver. Nét als alle jonge standhouders.

Afterworken op vrijdag

Nieuw tijdens deze editie is de afterworkparty op vrijdag 20 oktober. Naast de verschillende bieren van Stadsbrouwerij De Koninck, zorgen GinTin en Bar Zar voor cocktails en aperitiefdrankjes.

Ook nieuw is de Wild Jo’s Inspiring Selection. Een creatieve sessie waarbij opkomend talent – letterlijk – een podium krijgt. Onder andere jonge ondernemers als Elien Migalski (fashion influencer), Joachim Badejoh (model) en Anne-Catherine Gerets (interieurstyliste) delen hun verhaal.

Food & drinks

Van shoppen krijg je honger, daarom kan je het hele weekend terecht bij verschillende foodtrucks. Ga langs bij The Butcher’s Snack, de foodtruck van topslager De Laet & Van Haver of proef de Midden-Oosterse keuken van de Tahine Brothers.

Leuk extraatje

Binnenkort wordt de website van Wild Jo’s Market omgebouwd tot een soort webshop. Zo ontdek je het hele jaar door gloednieuwe, jonge brands.

Praktisch

Adres: Boomgaardstraat 17, 2018 Antwerpen. De toegang bedraagt 4 euro. Vrijdag 18u-23u, Zaterdag 12u-00u, Zondag 11u-23u. Meer info op de facebookpagina.

Tekst & foto’s: Isa Naeyaert

nog meer: wooninspiratie