vt wonen&design beurs; een voorproefje

vt-wonendesign-beurs-aanko

Altijd als eerste op de hoogte

Ik ben Barbara en sinds 5 jaar ben ik bij de vt wonen&design beurs (voorheen Woonbeurs Amsterdam) verantwoordelijk voor alle promotie van de beurs en de merken die daar aanwezig zijn. Dat betekent dat ik verantwoordelijk ben voor de site, de sociale media kanalen en alle andere communicatie-uitingen zoals bijvoorbeeld de televisiecommercial. Kortom, ik zorg dat Nederland weet dat de beurs eraan komt en wat je daar kunt vinden.
Van 29 september t/m 4 oktober is de RAI in Amsterdam echt ’the place to be’. Daar vind je dan namelijk op de vt wonen&design beurs alles voor je huis onder één dak. En of je nu op zoek bent naar een nieuwe keuken, badkamer of vloer, of je wilt je laten inspireren door de nieuwste trends, het grootste woonevenement van Nederland mag je écht niet missen.

5 tips

Als communicatiemanager van de vt wonen&design beurs hoor ik wel eens wat. Ik ontvang namelijk alle primeurs, beelden en persberichten van merken die op de beurs staan. En omdat ik mooie dingen graag deel, geef ik je hierbij alvast een paar tips:

spoor38 liggend

Originele industriële meubels

Als je houdt van originele industriële meubels, dan kun je bij interieurwinkel Spoor 38 je hart ophalen. In deze bijzondere winkel kun je werkelijk alles vinden. Van verweerde lockerkasten tot Franse klapstoelen en van metalen bijzettafeltjes tot filmlampen. Wij vielen voor deze oude fabriekskrukken uit Amerika. Ze zijn sinds de introductie in 1930 nagenoeg onveranderd en geven je keuken of hoge eettafel gegarandeerd een mooie vintage look.

WIRO_06_©KrisDekeijser

Draadvormen in verlichting

We zien het overal in het interieur; draadvormen! In meubels en accessoires maar ook in verlichting. De draadvormen van nu geven volume maar zijn toch transparant en luchtig. Sfeermakers bij uitstek. De nieuwe Wiro serie van Wever & Ducre is hier een mooi voorbeeld van. Verkrijgbaar in 5 maten en met de ouderwetse gloeilampen met een zichtbare filament draad. Warm licht (2200K) en eenvoudig dimbaar. Op de vt wonen&design beurs zie je de Wiro van Wever & Ducre, boven de tafels van het terras in de Design-hal (hal 10).

nature at home

Van kokosnoot tot wandtegels

De natuurlijke wandbekleding van Cocomosaic wordt met de hand gemaakt. De kokosnootschalen, boomschors- en houtresten worden verwerkt tot driedimensionale mozaïektegels die snel en gemakkelijk op de wand aan te brengen zijn. Bovendien zijn de tegels licht van gewicht, spatwaterdicht en onderhoudsvriendelijk. Hierdoor kunnen ze in vrijwel  elke ruimte toegepast worden, van keuken tot kantoorruimte. De tegels zijn niet alleen eco vriendelijk maar zorgen ook voor extra werkgelegenheid op Java: de productie van 250m² houdt 40 arbeiders een maand aan het werk. Voor haar innovatieve en verantwoorde manier van ondernemen heeft Cocomosaic diverse prijzen gewonnen.

Wauw! Goed voor mensen en milieu dus. En een prachtige eye-catcher voor jouw huis.

Het assortiment bestaat uit 21 verschillende modellen, onderverdeeld in Coco panels, Special panels en Wood panels. De consumentenprijs van de luxe wandbekleding ligt tussen € 119,95 en € 189,95 per m².

marten-2

Wat in het vat zit…

Holie molie, wat zijn ze mooi. De lampen ‘Hoop Marten Led’ van Balk en Plank. Handgemaakt van de hoepels van gebruikte wijnvaten dus elke ledlamp is “uniek”. Voordat de hoepels verwerkt worden tot een ledlamp, worden ze  ontzinkt en gepatineerd. Dit proces geeft de hanglampen hun stoere en basic uitstraling en maakt ze geschikt voor binnen en buiten. Op de vt wonen&design beurs zie je de lampen terug in het Woontheater. Voor meer informatie en het bestellen van de lampen ga je naar de site van Balk en Plank.

architectenplein

Persoonlijk woonadvies

Het klinkt bijna te mooi om waar te zijn; een professionele stylist die meedenkt over de inrichting van je huis. Op de vt wonen&design beurs is dit mogelijk. Ook voor jou. Voor slechts €15 krijg je 45 minuten advies van een woonstyliste voor één ruimte in huis. Wil je een afspraak inplannen? Doe dat dan snel via vtwonen.nl/advies

Wil je weten welke andere merken je kunt zien op de vt wonen&design beurs? Kijk hier voor een actueel overzicht.

Zie ik je op de beurs? Leuk!

Barbara van Hooijdonk
communicatiemanager vt wonen&design beurs

nog meer: wooninspiratie