Vakantie in eigen land bij Pulpo 2 in Gent

Fans van de mediterrane keuken kunnen hun hartje ophalen bij Pulpo 2 in Gent. Denk: verse bruschetta, vitello tonnato, tapas en verse pasta.

Vakantie in eigen land?

Check!

Het broertje van

Pulpo 2 is het broertje van Pulpo 1 in Sint-Denijs-Westrem. Wat daar begon als een bescheiden, maar kwaliteitsvolle mediterrane bistro met alledaagse gerechten uit de Spaanse en Italiaanse keuken, groeide in een jaar tijd uit tot een immens succes. De honger naar laagdrempelige mediterrane gerechten bleek groot. Dus besloten uitbaters Maxence Sys en Laurent Willems om een tweede Pulpo uit de grond te stampen, dit keer in hartje Gent.

Klassiekers met een Pulpo-twist

Het signatuurgerecht van Pulpo is – hoe kan het ook anders – een bereiding met octopus. Verder staan op de kaart klassiekers zoals bruschetta belegd met seizoensproducten, een portie heerlijke bellota ham en kalfsescalope Milanese. Maxence gaf de gerechten een persoonlijke toets, zonder te raken aan hun kwaliteit. Zo kreeg de pasta carbonara bijvoorbeeld een frisse upgrade met bieslook, peterselie en lente-ui.

Modern zuiders interieur

Het interieur van Pulpo doet meteen denken aan het zuiden. De frisse azuurblauwe muren en accenten zijn een knipoog naar de mediterrane zee, terwijl de rode tapijten een warme sfeer creëren. De witte muren, blankhouten tafels, plantjes en bakstenen muur zorgen dan weer voor een eigentijdse, hippe vibe. Vergeet trouwens zeker het terras niet: op een zonnige dag is het hier heerlijk vertoeven, met zicht op het Gentse Oud Gerechtsgebouw. Vakantie in eigen land? Check!

Praktisch

Gebroeders Vandeveldestraat 6, 9000 Gent.
Open: dinsdag van 18u tot 22u. Woensdag tot zaterdag van 12u tot 00u. Gesloten op zondag, maandag en dinsdagmiddag.
www.pulpogent.com

nog meer: wooninspiratie