The Plant Corner: het walhalla voor plantenliefhebbers in Berchem

Meet The Plant Corner, de nieuwste hotspot voor plantenliefhebbers in Antwerpen. Interieurvormgeefster en plantlady lady Sofie Vertongen startte in 2015 de webshop Phyt waar ze epifyten of airplants verkoopt. Die kleine plantjes kan je nu ook offline kopen in de winkel in Berchem, samen met  andere tropische kamerplanten, succulenten, cactussen en unieke interieuraccessoires.

Groene vingers zijn niet noodzakelijk

The Plant Corner is het perfecte adresjes voor plantenliefhebbers die niet noodzakelijk groene vingers hebben. De kleine airplants van Sofie hebben namelijk geen aarde nodig en kunnen lange tijd zonder water. Handig! Alle andere planten zijn makkelijk in onderhoud en moeten maar één keer per week water krijgen. Wees gerust: Sofie en haar man staan je met raad en daad bij om je groene vriend in leven te houden. Naast planten scoor je in deze stadsjungle ook unieke interieuraccessoires. Grappige pot heads van Rachel Sender, minimalistisch keramiek van Studio Joop, glas-in-lood terrariums van het Londense Monti by Monti of macramé plantenhangers van Het Atelier van Eva V.

The Plant Corner ligt toepasselijk vlakbij het hippe Groen Kwartier in Antwerpen: een groene oase van een woongebied middenin de stad.

Praktisch

Isabellalei 144, 2018 Antwerpen (Berchem)
Open van dinsdag tot en met vrijdag van 11u tot 18u. Zaterdag van 10u tot 17u.
Zondag en maandag gesloten.

Fotografie The Plant Corner | Tekst Isa Naeyaert

nog meer: wooninspiratie