Teddy: bere-leuke conceptstore voor kids in Gent

‘Teddy’ verwijst gewoonweg naar teddybeer. Anne Van Oudenhove had er eentje op haar trouwuitnodiging staan en op het geboortekaartje van haar zoon Elliot. Ze trok die berezachte lijn door in haar Gentse conceptstore voor kinderen van 0 tot 6 jaar: Teddy.

Eureka!

Op de stoep van het pand in de Afrikalaan lacht Teddy je breed toe. Annes conceptstore is een vreemde eend in de bijt in deze verder vrij industriële buurt. Drie jaar geleden nam Anne loopbaanonderbreking om te gaan reizen met haar man. Tijdens die trip kwam het besef dat haar job in de bedrijfswereld niet 100% haar ding was en dat het tijd was voor iets anders. Toen Anne in april 2015 beviel van haar zoon Eliott beleefde ze dan ook een persoonlijk Eureka-momentje. Ze zou een winkel openen met kinderspullen. Niet veel later, in maart 2016 werd kinderconceptstore Teddy, haar professioneel kindje, geboren.

Way of life

De inspiratie voor Teddy haalde Anne vooral uit haar wereldreis. Ze bezocht nationale parken in de VS, werd op slag verliefd op de natuur, de way of life, op slapen middenin de natuur,… Met Teddy wil ze die sfeer terug tot leven brengen. Anne kiest daarom in haar store voor een aantal kleinere kindermerken van over de hele wereld. Merken met een persoonlijk verhaal waar ze zich goed bij voelt zoals Hugo Loves Tiki, Donsje, Bacabuche en Candylab .

Gek op Gent

De jonge onderneemster heeft niet alleen een boon voor reizen, maar ook voor haar thuishaven Gent. Daarom ging ze voor de vormgeving van Teddy in zee met enkele stadsgenoten: Arthur Lambillotte voor de illustraties, Woodcraft voor de schrijnwerkerij, lampen van Lux Lightstore, Montattoo voor de plaktattoos, zakken van Suburban, juweeltjes van Hook,… Allemaal Gentenaren die ze een hart onder de riem steekt.

Toekomstplannen

Op termijn wil Anne graag een volwaardige babywinkel worden voor geboortelijsten. Daar is ook vraag naar; een alternatief voor de grote ketens in de markt. Even toegankelijk, maar wel met oog voor kwaliteit en originaliteit. Dat kwalitatieve komt ook terug in de aanpak van Anne. Drie dagen per week én op afspraak kan je bij haar terecht. Dan behandelt ze je met zorg en neemt ze uitgebreid de tijd voor jou en je mini me.

Praktisch

Afrikalaan 289, 9000 Gent – woensdag, vrijdag en zaterdag van 11u-18u30

Bron: Tekst Isabelle Naeyaert

nog meer: wooninspiratie