Waan je in een sprookje in het Parkkaffee

Het populaire zomerinitiatief Parkkaffee in Mariakerke zal deze zomer nog één keer plaatsvinden. Vanaf 21 augustus is het sprookje voorgoed uit. Grijp dus je kans om deze betoverende hotspot nog een laatste keer te bezoeken.

vijver parkkaffee

Laatste kans

Het feeërieke Parkkaffee ligt middenin een bewoonde zone in Mariakerke. Bij mooi weer stromen honderden mensen naar het park om er te genieten van de zomer. De straten staan dan afgeladen vol met auto’s en fietsen en dat zorgde de afgelopen jaren voor spanningen met de buurtbewoners. Uitbaters Marco en Nani Cassiman besloten na een aantal geslaagde edities een punt te zetten achter Parkkaffee om de goede vrede met de buren te bewaren. Maar met die beslissing waren de Parkkaffee-fans het niet eens. Marco en Nani werden overspoeld met duizenden (!) teleurgestelde reacties uit.

“Dankuwel voor jullie ontelbare emotionele reacties en de duizenden handtekeningen op de verschillende petities. Jullie positivisme liet ons alles behalve onverschillig. Jullie hebben volledig gelijk, het Parkkaffee mag niet zomaar verdwijnen.”

Met deze boodschap kondigde het duo aan dat Parkkaffee toch nog één jaartje blijft bestaan.

parkkaffee huis

hangmat parkkaffee

Een sprookje

Wat is er nu zo bijzonder aan Parkkaffee? Wel, eens je de statige oprijlaan op wandelt, waan je je in een sprookje. Achter het kasteel op het einde van het pad ontplooit zich een gigantische groene long met een vijver in het midden. Rechts kan je onderuitzakken met een cocktail in een strandstoel, links in een hangmat langs het water. Langs de rand van de tuin staan foodtrucks voor kleine en grote hongers. Van ijsjes over bitterballen tot spaghetti bolognaise.

De tuin is versierd met lichtjes en vuurkorven (prachtig bij valavond!) en langs de kant staan authentieke, beschilderde woonwagens. Ga eens langs bij Madame Tarot om je toekomst te voorspellen of stap binnen (let op je hoofd!) in het Magisch Theater.

magisch theater parkkaffee

Praktische info

Toegang: weekdagen €3, weekend €5
Groenestaakstraat 37, 9030 Mariakerke
Tot en met 20 augustus alle dagen open van 14u tot middernacht.

Tip: Op zondag van 15u tot 18u kan je gratis terecht in de fietskliniek.

Foto’s: Isa Naeyaert

nog meer: wooninspiratie