Smullen van luxefrietjes bij Frites Atelier in Brussel

‘Haute frites’, zeg maar de culinaire versie van de frituurfriet, dat is waar Frites Atelier van Sergio Herman voor staat. Na Antwerpen en Gent kreeg nu ook Brussel er een luxefrituur bij. En wat voor een!

Liefde voor patat

Topchef Sergio Herman kon in Nederland niet zo’n lekkere patat vinden, en reed dus vaak speciaal naar België. Hoog tijd om daar verandering in te brengen, dacht hij, en het concept Frites Atelier was geboren. De chef wilde een mooie omgeving met aangepaste muziek en een gezellig interieur creëren om ons o-zo-geliefde pakje friet op te eten. De eerste vestiging van Frites Atelier opende in 2016 in Den Haag. Niet veel later kwamen daar Utrecht en Arnhem bij, en maakte de ‘haute friet’ ook de overstek naar België, met Antwerpen en Gent. De jongste telg in de Frites Atelier-familie is gevestigd in Brussel.

Snelle hap of uitgebreid genieten

De vestiging in Brussel telt de meeste vierkante meters tot nu toe en bood daarom de uitgelezen kans om het concept van Frites Atelier te verbreden tot een echte brasserie. Sterren van de show: een ruime selectie Belgische bieren van de tap en een wisselende kaart met toppers als steak tartare, zeeduivel met mousselinesaus en gegrilde bavette met witlofsalade. De ingrediënten? Die worden om de hoek gehaald bij Slagerij Dierendonck, viswinkel De Noordzee en groentewinkel Champigros. En uiteraard worden alle gerechten gecombineerd met de unieke luxefrietjes. Frites Atelier Brussel wil dan ook voor iedereen toegankelijk zijn: zowel voor de toevallige passant als de restaurantganger met tijd.

Ouderwetse uitstraling

Topfrietjes, ambachtelijke snacks en kwaliteitsvolle brasseriegerechten vragen natuurlijk om een passend kader. En wie beter dan designicoon Piet Boon om daarvoor te zorgen. Al van bij de start in Utrecht geeft hij de Frites Ateliers de uitstraling van een klassieke ouderwetse Frans-Amsterdamse brasserie. De unieke keramiek van Cor Unum (een atelier in ’s Hertogenbosch) en de biologisch afbreekbare pakjes, zakjes en tasjes van Natural Table Ware vullen het decor naadloos aan.

Praktische info

Sint-Katelijnestraat 32, 1000 Brussel. Open van maandag tot zondag van 11u tot 23u. Info: www.fritesatelier.com.

nog meer: wooninspiratie