Slow holiday shopping bij HØ HØ

En ineens is het midden december. Waar is de tijd gebleven?! De ruimte onder de kerstboom – die vol netjes ingepakte cadeautjes zou moeten liggen – is angstaanjagend leeg. Is dit dan kerststress? Rustig (of HØ HØ maar): in deze FABRIECK in Sint-Niklaas shop je in één keer alles bij elkaar. Heerlijk!

HØ HØ is een tijdelijke HØ HØ-hotspot (nu houden we op met de mopjes, beloofd) in een voormalige breigoedfabriek – Fabrieck – in Sint-Niklaas. De oude loods werd enkele jaren geleden omgevormd tot een multifunctionele ruimte. Sindsdien worden er leuke events georganiseerd zoals marktjes en culinaire pop-ups. En tijdens de feestdagen is Fabrieck het epicentrum van ‘slow holiday shopping’.

En wie moeten we daar uitvoerig voor bedanken? Jolien Keuleneer. Zij brengt de mooiste brands bij elkaar. Handgemaakte keramiek van Ghesq, prachtige kaarsen van Ornare, breiwerk van By Lara, juwelen van Nimzu, eighties-geïnspireerde oorbellen van Studio NokNok, prachtige zeefdrukken van Margot Zeeft,… Jolien weet wat mooi is en zoekt altijd naar dat ene ding om mensen op hun gemak te stellen. Liefde voor mensen én oog voor de mooie dingen in het leven? Een topcombo voor een shop als je ’t ons vraagt.

Slow down

HØ HØ (of zeg maar Jolien) is dus een life saver tijdens de feestdagen. Zeker voor last-minutemensen. Maar het wordt nog beter: de focus ligt hier op fair trade en duurzaamheid. En alsof dat nog niet genoeg is, kiest Jolien ook bewust voor een slow down setting: een plek waar je ongegeneerd kan blijven hangen. Bestel wat kleine hapjes, een lekker wijntje, een cappuccino of een stuk taart en nestel je naast de kachel.

Wie hier binnenwandelt met kerststress, keert HØ HØ hopelijk (we konden het niet laten) terug naar huis met een voldaan gevoel. Want straks is die lege ruimte onder je boom lekker gevuld. Beloofd.

Praktische info

Tot en met 5 januari kan je bij HØ HØ terecht voor al je feestinkopen. Op maandag, woensdag, donderdag, zaterdag en zondag van 10u-18u en op vrijdag van 12u tot 22u. FABRIECK, Kalkstraat 62, Sint-Niklaas

nog meer: wooninspiratie