Slow: concept store voor de leukste cadeautjes

Annelies Verschaeren, Lotte Van Huyck en Esther Van Schuylenbergh zorgen er dit jaar voor dat jij de allerleukste cadeautjes onder de kerstboom legt. Tot en met 18 december verkopen ze in hun concept store Slow uniek, handgemaakt textiel, juwelen, mode en design van Belgische makelij.

Duurzaam & ambachtelijk

De drie vriendinnen openen midden november hun pop-upstore in Antwerpen. Annelies maakt met haar collectie Hexagon handgeschilderde juwelen uit 3D geprinte materialen (en ken je misschien wel al door onze wedstrijd), designer Esther ontwierp speciaal voor Slow een collectie handgeweven meubeltextiel en textielontwerpster Lotte verkoopt bij Slow haar eerste collectie breiwerk. Naast hun eigen werk zetten ze ook andere jonge, Belgische designers in de spotlights. Skincare van Cîme, keramiek van Ilona Van den Bergh, Gentse gin van Ginderella en lederwaren van Antonia Stankova om er maar enkele te noemen. Mensen en merken die hun mindset delen. De naam Slow verwijst namelijk naar het duurzame en ambachtelijke aspect achter hun pop-up.

Slow in snelle tijden

De drie meisjes bundelden hun krachten tot Slow omdat ze tot het besef kwamen dat ze in een maatschappij leven waarin alles snel moet gaan. Waarin mensen amper de tijd nemen om stil te staan bij wat ze kopen. Vaak gaat daar nochtans een lang proces aan vooraf. Omdat Annelies, Lotte en Esther betreuren dat dit vaak wordt vergeten, willen ze de nadruk leggen op het creatieproces. Ze willen dat de producten die ze aanbieden eerlijk geproduceerd worden en met kwalitatief materiaal afgewerkt zijn. Dat zorgt ervoor dat elk product een verhaal heeft en dat het persoonlijk is.

Praktisch

Ga hun filosofie vanaf vrijdag 18 november 2016 tot en met zondag 18 december 2016 (telkens van 10:00 tot 18:00) zelf ontdekken in Antwerpen. Dorst gekregen na al dat shoppen? Drink dan een kopje koffie bij Stulp, een pop-up bar in hetzelfde pand als Slow.

Slow concept store
Van 18 november t.e.m. 18 december 2016
Van donderdag tot zondag van 10u tot 18u
Oever 21, 2000 Antwerpen

Tekst: Isabelle Naeyaert

nog meer: wooninspiratie