Shoppen en lunchen bij Bar Copine

Kim en Xavier baatten al het Cultuurcafé in Lokeren uit, maar toen ze een pand in de Durmelaan zagen, kwam de drang naar meer. Die ‘meer’ werd concreet en in december 2015 zag Bar Copine het levenslicht: een conceptbar met leuke interieurspullen, fashion items, verzorgingsproducten en delicatessen.

bar copine - tafeltjesbar copine bar copine - lunch bar copine - shoppen

Koffie, interieur, mode en eten

Bar Copine is een combinatie van Kim’s passies: koffie, interieur, mode en lekker eten. De ‘La Marzocco’ op de toog – een fonkelend, Italiaans koffietoestel – is het pièce de résistance volgens Kim. Een dertigtal mensen kunnen hier genieten van haar (h)eerlijke koffie, maar ook van een ontbijt of lunch. Een perfect moment om even te bezinnen over je volgende aankoop. Want alles wat je hier ziet, is te koop: van de meubelen over de lampen tot het behangpapier.

Het interieur ademt een Scandinavisch sfeertje uit. De Instagramwaardige inrichting trekt dan ook vooral een jong publiek aan. Maar zelf de Lokerse omaatjes kunnen de inrichting smaken. Of komen zij vooral voor dat stukje taart van Toert. Hout en fris wit hebben hier de bovenhand. De hoofdmoot van de merken is Scandinavisch, maar ook interieur- en modelabels van Belgische bodem krijgen een kans. Bar Copine vist graag eens in een andere vijver en gaat op zoek naar unieke stukken die je niet gauw ergens anders vindt.

Kim en Xavier dromen van uitbreiden. Geen keten met vijf Copines, maar de mogelijkheid om nog meer mensen te plezieren. Bar Copine blijkt namelijk een schot in de roos in Lokeren en de conceptbar barst soms uit z’n voegen. Nu ligt de nadruk volgens het koppel nog te veel op de bar en te weinig op de shop. Met een uitbreiding zouden ze meer op de shop kunnen focussen; op de totaalbeleving van interieur, mode, verzorgingsproducten, koffie én delicatessen.

Praktische info: wo-za 9-18u, zondag brunch op reservatie 9u30-11u30, 12u-14u. Durmelaan 24, 9160 Lokeren

nog meer: wooninspiratie