Shoppen in een historische kapel bij De Borght in Mechelen

Weelderige bloemen, hedendaagse kunst, designobjecten, interieurspullen én lekker eten: De Borght in Mechelen heeft echt alles in huis om je te betoveren.

Bloemen & design

De Borght is al sinds 1991 een begrip in Mechelen. Je vindt er unieke bloemensoorten, luxueuze zijden bloemen en een eigenzinnige selectie van decoratie- en designobjecten. Alles wordt met veel zorg en detail uitgekozen door zaakvoerster Hilde. “Ik kies altijd voor tijdloze collecties en decoratie met een ziel. Ook de kunstwerken die we in huis halen, zowel schilderijen, beeldhouwwerk als fotografie, moeten helemaal matchen met onze winkel en visie.”

En die visie wordt gesmaakt. De Borght is zo’n succesverhaal dat de eigenaars recent besloten om hun winkelcapaciteit uit te breiden. De aangrenzende kapel – die je tot voor kort kon huren als evenementruimte – werd omgetoverd tot een heuse Chapel Store en biedt onderdak aan de meer exclusieve stukken van De Borght. Tafels van Het Heerenhuis en Pascale Naessens, stoelen van Feelgood Designs, glaswerk van Henry Dean, huisparfums van Dr. Vranjes of handgemaakte kussens van Anke Drechsel: ze zorgen voor een unieke sfeer in de 19e eeuwse kapel.

Totaalpakket

De beleving van De Borght stopt trouwens niet bij de concept store. Hildes team staat elke dag klaar om met veel liefde stylingadvies te geven voor jouw volgende feest of etentje, de inrichting van je huis of de aanplanting van je tuin. En ben je nog op zoek naar ’n origineel cadeau? Dan is een weelderig boeket bloemen aan huis misschien wel wat je zoekt.

Om de grote en kleine honger te stillen is er dan weer Stassart11, het aangrenzende restaurant van De Borght. Je kunt er terecht voor een gezonde lunch, high tea of fancy apero.

Praktische info

Goswin De Stassartstraat 11, 2800 Mechelen
Open: maandag tot zaterdag: 9u – 18u.
Meer informatie via www.deborght.be.

Tekst: Sanne De Lee

nog meer: wooninspiratie