Shoppen én een terrasje doen bij de vernieuwde Lily in Oostende

Lily – Life’s Little Luxuries zat al langer in Oostende en verhuisde onlangs naar een groter pand. Mode staat er nog steeds centraal, maar voortaan shop je hier ook woonaccessoires.

Lily 2.0

Lily Oostende is het zusje van Lily Mechelen. Beide conceptstores mikken op jonge fashionista’s met een hart voor unieke mode- en accessoirelabels. Ook als je op zoek bent naar een origineel cadeautje, leuke goodie of een treat voor jezelf, ben je bij Lily aan het goede adres.

De shop in de Oostendse Hertstraat opende de deuren in 2012, maar werd stilaan te klein. Dus besloot Lily te verkasten naar een pand schuin aan de overkant. Die verhuis had heel wat voeten in de aarde: het nieuwe pand, waar voormalig restaurant ’t Landhuys was gevestigd, was toe aan een grondige renovatie. Van het dak tot de riolering: alles moest vernieuwd worden. Dus sloeg zaakvoerster Ellen de handen uit de mouwen. Een jaar lang werkte ze zich samen met familie, vrienden en collega’s uit de naad om het pand onder te dompelen in die magische Lily-sfeer en er een klein shoppingwalhalla van te maken.

Ook woonaccessoires

Het resultaat is een frisse, ruime, moderne conceptstore. Met vijftien kledingmerken en veertig stijlen schoenen en juwelen staat dameskledij nog steeds centraal, maar je kunt hier nu ook woonaccessoires kopen. ‘Home by Lily’ biedt sofa’s, bloempotten, muurdecoratie en nog veel meer moois aan. Deens en Nederlands design staan centraal.

En dan nog dit

Had jij de witte bankjes vooraan de winkel al gespot? Die staan daar niet zonder reden. Niet alleen zijn ze een knipoog naar de banken op de zeedijk, het is ook de ideale plek om een koffietje te drinken en even uit te blazen van al dat shoppen!

Praktische informatie: Hertstraat 5, 8400 Oostende. Open van maandag tot vrijdag: 10u – 12u30 en 13u – 18u. Zaterdag: 10u – 18 u. Zondag: 12u – 18u.

Tekst: Sanne De Lee

nog meer: wooninspiratie