Samen aan tafel bij PIT in Sint-Niklaas

PIT. Karolien De Paep heeft het met hopen. Samen met haar vriend Yannic Lehembre runt ze al sinds 2012 De Pommerie. Een thuisgastronomieconcept waarbij het duo mensen uitnodigt in hun oase in Sint-Pauwels, maar ook thuis kookt bij andere mensen. Tot 8 december geven ze ook het beste van zichzelf in PIT, een culinaire pop-up bij Fabrieck.

Fabrieck

Voor de renovatie van De Pommerie klopten Karolien en Yannic aan bij MAN-architecten en interieurbureau ARCK. Achter het architectenbureau staat een oude fabrieksloods die werd omgevormd tot een multifunctionele ruimte: Fabrieck. De perfecte locatie voor een pop-up dachten de dynamische duo’s, en PIT werd geboren. Je luncht hier in een unieke, industriële setting aan lange, rustieke houten tafels. Op tafel staat een bonte mengelmoes van kommen en borden vol lekkers, net zoals thuis.

Samen delen

36 middagen of 9 weken lang kan jij bij PIT heerlijk lunchen. Karolien zweert bij een huiselijke, maar toch verfijnde keuken waarbij de potten op tafel mogen staan. Gezelligheid staat centraal. Niet verdoken achter je eigen bordje, maar samen tafelen aan een rijkelijk gevulde tafel. De familiestijl van De Pommerie wordt gewoon doorgetrokken bij PIT.

100 % PIT

Waar Karolien en Yannic met hun thuisgastronomie inspelen op de wensen van hun klanten, kunnen ze met PIT 100 % hun eigen goesting doen. Dat betekent voor hen: veel groenten, een focus op vis en licht verteerbare gerechten. De gasten komen ten slotte voor een snelle lunch en mogen achteraf niet in een food coma belanden. Tijdens de lunch kies je niet à la carte, maar tovert Karolien elke week een pittig menu op tafel. In week 7 serveert ze bijvoorbeeld een tartaar van kalf met rode biet, een gebakken wijting met een vongolebereiding en risotto met aardpeer en Japanse knolletjes. Reserveer vooral snel een plekje.

Praktisch

FABRIECK, Kalkstraat 62, 9100 Sint-Niklaas
Tot en met 8 december 2017.
Reserveer snel je tafel via het nummer 0475 31 27 86.

Ben je overtuigd van jouw dosis geluk? Elke dag houden Karolien en Yannic 1 lucky table vrij voor de toevallige walk in’s.
Openingsuren: dinsdag tot vrijdag 12-14 uur binnenkomst – sluitingsuur 17 uur.

Tekst en foto’s: Isa Naeyaert

nog meer: wooninspiratie