Salade in de hoofdrol bij De Sladerij in Hasselt

Net zoals je bij de slagerij vlees uit de koeltoog kiest, kies je bij De Sladerij de ingrediënten voor je salade. De saladehouwer van dienst husselt alles vakkundig door elkaar en daarna kan je lekker genieten van je eigen creatie. Bezielster Géraldine Eechaudt verkaste (voor de liefde) van Gent naar Hasselt om er haar saladebar te openen. En daar is onze hongerige maag haar érg dankbaar voor.

Gezond evenwicht

De focus van Géraldine ligt op gezonde en evenwichtige voeding. Een stuk cheesecake na een bord vol groenten kan zéker volgens haar. Dat is ook haar manier van leven en eten en die filosofie verwerkt ze ook in De Sladerij. Géraldines vriend zorgt voor het creatieve luik. Van het logo tot de menu’s over de muurborden: alles is van zijn hand.

What’s in a name?

De Sladerij, de naam verklapt de link met een slagerij al. Ook in het interieur komt de slagerslink terug: de koeltoog, de vleeshaken, de typische witte tegeltjes. Met het grote verschil dat salade hier de protagonist is in plaats van vlees. Vergis je niet, De Sladerij is carnivoor-vriendelijk, maar eigenares Géraldine probeert een goede mix aan te bieden voor vleeseters én vegetariërs.

De basis van de salades is – juist ja – sla. Van dag tot dag is er ook bulgur, tarwekiemen, rijst of pasta. Een combo van de twee? Kan ook. Extra groenten geven de salade meer body. En vitaminen natuurlijk. Alles is seizoensgebonden en heerlijk hakvers. Beenhesp, feta, gebakken kip, of een gekookt eitje daarbij? Een extra dosis voedingsvezels kan ook met kikkererwten, linzen en bruine of groene bonen. Een handvol zaadjes en een scheutje van één van de huisgemaakte dressings zorgen voor de finishing touch.

Geen zin in een salade? Dan kies je op het menubord andere gezonde suggesties zoals lentesoep met verse kruiden of lekkere ontbijtjes zoals framboos-kokosbrood met confituur, banana pancakes met sojayoghurt en seizoensfruit of overnight havermout. Later op de dag kan je er ook aperitieven met tapas.

Look & feel

Géraldine ging in De Sladerij aan de slag met veel hout en lichte kleuren. De verschillende planten zorgen voor een injectie groen. De schoolstoeltjes en de rood-wit geruite servetten zorgen voor een vintage touch.

Praktisch

  • Adres: Havermarkt 39, bus 2, 3500 Hasselt
  • Open van 8u30 tot 17u. Zondag gesloten.

Tekst: Isa Naeyaert

nog meer: wooninspiratie