Pop-up Richard’s brengt New York naar Antwerpen

Voortaan hoef je niet langer de Atlantische Oceaan over te steken om te genieten van de New Yorkse food culture. Met Richard’s by Hellmann’s krijgt Antwerpen zijn eigen deli waar je kunt smullen van typische gerechten uit de Big Apple.

Een rijke traditie

Deli’s (een afkorting van ‘delicious’) horen net zo hard bij New York als de typische gele taxi’s. De allereerste, Katz’s Deli, opende de deuren in 1888 en is vandaag nog steeds een trekpleister voor locals en toeristen. Katz’s is wereldberoemd omwille van zijn pastrami sandwich. Ook de Reuben Sandiwch -gegrild roggebrood met corned beef, zuurkool, Zwitserse kaas en een Russische dressing- is een gevestigde waarde. Dit gerecht zou zijn uitgevonden in 1914 en kreeg een mythische status omwille van de vele verhalen die ronde doen over de herkomst. Hoe dan ook kennen New York Deli’s een rijke geschiedenis van lekker eten en gezellig samenkomen.

New York x Antwerpen

En die rijke Amerikaanse deli-traditie verovert sinds 20 april een plekje op de Antwerpse Grote Markt, onder de naam Richard’s by Hellmann’s. Dat laatste verwijst naar de Amerikaanse Hellmann’s mayonaise, die een centrale plek krijgt in de gerechten die hier worden geserveerd. Bij Richard’s geniet je van typisch New Yorkse klassiekers, zoals de befaamde Reuben Sandwich, maar ook de Waldorf Salad of Salmon cream cheese bagel. De kaart telt ook enkele gerechten die linken naar Antwerpen. Zo is er de Rubens’ Sandwich (bruin boerenbrood met filet d’Anvers, knolseldersla, appel en waterkers) en de Meir du Nord visburger.

Uiteraard werd ook het interieur in een fris Amerikaanse deli-jasje gestopt. Licht hout, moderne pendelverlichting, ruwe, bakstenen muren en frisblauwe accenten zetten de toon. Aan de bar kun je gezellig zitten voor een snelle hap, de tafeltjes zijn dan weer ideaal voor een get-together met vrienden.

Oh, en wees er trouwens snel bij! Richard’s is slechts zes weken open: tussen 20 april en 3 juni.

Praktische info: Grote Markt 6, 2000 Antwerpen. Open van dinsdag tot en met zondag.

nog meer: wooninspiratie