Pure smaken én girlpower bij restaurant Salt in Antwerpen

Girlpower troef op het Antwerpse Zuid: nieuwkomer Salt wordt gerund door chefkok Glenda De Bounge. Hier kan je terecht voor een heerlijk glas kwaliteitswijn, fingerfood en een restaurantkaart om van te likkebaarden.

“Want zout is essentieel in mijn keuken en ik heb een gezouten

mening.”

Tijd voor een eigen plek

Salt is het nieuwe it-plekje op het hippe Antwerpse Zuid. Zaakvoerster en chef Glenda De Bounge staat al sinds haar dertiende (!) in de keuken en volgde een koksopleiding aan de hotelschool. Na meer dan twintig jaar werken in verschillende brasseries en sterrenrestaurants werd het tijd voor een eigen plek. Dat werd Salt. “Want zout is essentieel in mijn keuken en ik heb een gezouten mening,” aldus de chef. Glenda kocht het pand een jaar geleden – en verkocht daarvoor zelfs haar woonst – en renoveerde het volledig.

Zout als rode draad

Producten en pure smaken krijgen een ereplaats in Glenda’s keuken. Ze serveert fingerfood zoals verse kroketjes, taco’s, crabcakes, wulken en fijne charcuterie. Voor de grote honger is er de restaurantkaart met productgedreven gerechten, zoals gevulde aardappel met Noordzeekrab of een stoofpotje van asperges met bellota ham. Glenda’s lievelingskost mocht natuurlijk niet ontbreken: vis en groenten in zoutkorst. Opnieuw een flinke knipoog naar de naam van het restaurant. Zout is dan ook de rode draad doorheen Glenda’s keuken: ze werkt graag met verschillende soorten en gebruikt het ook in haar desserts en huisgemaakte patisserie.

De hele dag door

Bij Salt kun je tafelen in het restaurant, aan de toog of op een van de terrassen voor- en achteraan het pand. Het interieur oogt strak, maar warm dankzij de diepblauwe stoelen, houten accenten en bijzondere kaders met mos aan de muren. Klein hongertje? Salt is doorlopend open van 12 tot 12, en je kunt er op elk moment van de dag terecht voor een portie fingerfood of een lekker glas.

Praktisch

Leopold De Waelstraat 22, 2000 Antwerpen.
Open: maandag en donderdag tot zondag doorlopend van 12u tot 00u. Info: www.saltresto.be

Tekst: Sanne De Lee

nog meer: wooninspiratie