Pizza al taglio bij Mamma Roma

De geur van Italiaanse kruiden, een huiselijke sfeer en een vlotte maar warme bediening, wie over de drempel van het kersverse Mamma Roma in de Gentse Sint-Pietersnieuwstraat stapt, waant zich in een authentieke Romaanse pizzeria in Rome. Maar dan in een wel erg modern jasje!

Vers bereid deeg en authentieke producten uit

Italië

Rechthoekig is het nieuwe rond

Wat de pizza’s van Mamma Roma zo uniek maakt, is dat ze niet de traditionele ronde vorm hebben. De pizza al taglio – want dat is de naam die deze Romeinse pizza kreeg – wordt namelijk in grote rechthoeken gebakken en pas versneden wanneer iemand een stuk ervan bestelt. Grote honger of gewoon zin in een klein tussendoortje? Je kiest zelf de grootte van je stuk en betaalt het gewicht van je pizza. De ideale manier om voedselverspilling tegen te gaan én de oplossing voor al wie lijdt aan keuzestress.

Verser dan vers

De vorm mag dan wel onconventioneel zijn, wat de bereiding en smaak betreft, blijft Mamma Roma trouw aan de Italiaanse tradities. Het deeg wordt er vers bereid en de pizza’s worden samengesteld met allerhande authentieke producten uit Italië, van porchetta en pecorino tot bufala. 

Praktisch

Sint-Pietersnieuwstraat 194, 9000 Gent

Open: maandag tot en met zaterdag van 11u30 tot 14u30 en van 17u30 tot en met 22u; op donderdag open tot 23u; zondag van 17u30 tot 22u.

Meer info via www.mammaroma.com

Fotografie: Alexandre Bibaut | Tekst: Amélie De Rycke

nog meer: wooninspiratie