Pit: nieuw ontbijt- en brunchrestaurant op Gents Sint-Pietersplein

Op culinair vlak is de buurt rond het Gentse Sint-Pietersplein altijd al bijzonder studentikoos (lees: frieten, pita en pizza) geweest. Gelukkig is er sinds begin mei nu ook een gezond alternatief met Pit.

Natuurlijk en vers

Als de buurt rond het Sint-Pietersplein de culinaire woestijn is, is Pit de langverwachte waterbron. Eindelijk een gezond adresje middenin het epicentrum van het fastfood. Pit serveert ontbijt- en lunchgerechten op basis van verse en natuurlijke ingrediënten. Eten met pit (pun intended), geïnspireerd op de zuiderse keuken. Een groentepaella, auberginekroketjes, verse falafelballetjes, tabouleh,… De wekelijks wisselende kaart staat te lezen op de grote spiegel aan de wand.

Zaakvoerder Bart staat achter het fornuis van Pit en zijn vrouw doet de zaal. Omdat zij veganistisch is, vind je bij Pit ook vegetarische en veganistische gerechten op het menu. Vrijdagnamiddag kan je hier na het werk ook terecht voor een bordje tapas. Op de kaart o.a. bruschetta’s, auberginekroketjes, koekjes van zoete aardappel of mini-kip-courgetteburgers.

Pittig

Het was voor Bart en z’n partner best pittig (hier gaan we weer) om niet alleen hun stempel op de menukaart, maar ook op het interieur te drukken. Toch zijn ze er bijzonder goed in geslaagd. De basis zat al goed: een mooi pand óp het Sint-Pietersplein met veel lichtinval en hoge plafonds. De binnenkant kreeg een frisse make-over. De muren werden in het wit gezet, er kwam een wit betegelde toog en houten tafels met schoolstoeltjes. De spiegels aan de wand zijn niet alleen perfect voor een after dinner selfie, maar vergroten de ruimte ook optisch. Ze doen ook dienst als menukaart. Beneden is er ook een gezellig salon met vintage meubels.

Praktisch: Pit is open van maandag tot vrijdag van 8u30 tot 17u30. Sint-Pietersplein 44, 9000 Gent.

Tekst en foto’s: Isa Naeyaert

nog meer: wooninspiratie