Pipine, gloednieuwe pop-up in Mechelen

#ikkoopbelgisch. Misschien zag je deze hashtag al ‘ns op social media passeren. Mensen tonen zo dat ze Belgische brands een hart onder de riem steken. Pipine, een gloednieuwe pop-up in Mechelen brengt deze hashtag tot leven. Hier koop je het beste van België, van kledij, over chocolade tot parfum.

100 % Belgisch

Pipine ontstond uit een wild idee van radiomaakster Amélie Van Campen en haar partner schrijnwerker Jan Lettany. Ze voelden een drang om te ondernemen, maar wisten niet precies hoe of wat. Tot Jan per toeval een pand ontdekte in de Goswin De Stassartstraat in Mechelen toen hij op zoek ging naar een atelier: een lege bakkerij met een winkelruimte aan de straatkant. Ze bedachten hun 100 % Belgisch concept en Pipine werd geboren. Amélie schroefde haar fulltime job terug naar een parttime en knapte een hele zomer de oude bakkerswinkel op. Het ging allemaal razendsnel: begin juli hakten Jan en Amélie de knoop door en drie maand later, in september, gingen ze al van start.

Pièce unique

Amélie contacteerde verschillende Belgische brands. Alles kon, zolang ze het zelf mooi vond en kon betalen. De prijzen variëren bij Pipine van 5 tot 200 euro en het aanbod van chocolade en juwelen over parfum en postkaartjes tot thee en schoenen. Hier kom je voor dat unieke cadeautje voor onder de kerstboom. Ook letterlijk: sommige dingen zijn échte pièces uniques van een pas afgestudeerd upcoming talent.

Aan elk product hangt ook een verhaal vast. Zo verkoopt Pipine schoenen van Tania Bait, een half Italiaanse, half Belgische ontwerpster. Pipine is de enige fysieke winkel in België waar je haar schoenen kan kopen. En niet enkel Vlaamse brands, maar ook Franstalige en ‘nieuwe’ Belgen (mensen met roots in het buitenland die al een hele tijd in België wonen) krijgen een platform.

De naam Pipine verwijst trouwens naar de bijnaam van Amélie die ze van haar ouders kreeg.

Praktisch

Pipine
Goswin De Stassartstraat 45, 2800 Mechelen.
Open op woensdagnamiddag van 13 tot 18 u, vrijdag en zaterdag van 11 tot 18 u.

nog meer: wooninspiratie