Ode aan de kofferwinkel bij Hotel Riga in Antwerpen

In een pand waar ooit valiezen en koffers over de toonbank vlogen, huist vandaag Hotel Riga, waar het thema ‘vakantie’ tot op de dag van vandaag centraal staat. Bij het Antwerpse boetiekhotel kan je niet alleen terecht voor een heerlijke nacht in een van hun warme, gezellige kamers, in de bar ben je ook aan het juiste adres voor lekkere drankjes en hapjes.

Knipoog naar het verleden

Met haar hoge plafonds en smoked oak vloeren houdt Hotel Riga vast aan het verleden van haar historische gebouw. Buiten is de oude gevel van de kofferwinkel intact gehouden en prijkt de slogan ‘Alles voor de reis – Koffers voor Afrika’. Ook binnen hebben ze het originele rolluik met ‘Reisbenodigdheden!’ behouden. Die heeft nu z’n vaste plek achter de toog van de receptie. Wie goed kijkt, vindt ook subtiele hints terug zoals een gepersonaliseerd tapijt met kleine koffertjes en kofferpins.

 

Verder zijn de kamers fris en stijlvol wit aangekleed met een vleugje oker en koper. Karaktervol en chique. In de bar trekken ze luxe door in velvet rode zetels en een zwarte marmeren counter.

Ook voor de niet-reizigers staan de deuren van het hotel open. Zo kan je bij Bar Riga genieten van een vakantiesfeertje aan de bar of in het restaurant. Van eten om te sharen tot klassiekers als steak tartaar, zowel de kleine als de grote honger wordt hier gestild.

 

Wist-je-datje

Het hotel heeft zijn naam geërfd van z’n voormalige eigenaar Marcel Riga. Sinds 1938 verkocht meneer Riga reisbenodigdheden in zijn kofferwinkel.

Praktische info

Korte Koepoortstraat 4, 2000 Antwerpen, BE

Openingsuren bar: maandag vanaf 7u30, zaterdag en zondag vanaf 9u. Op maandag serveren ze alleen ontbijt.

Meer info via www.hotelriga.be

 

Bron: Fotografie Jeroen Verrecht, Maxikamera, Maxikamera, Karmen Ayvazyan (van linksboven naar rechtsonder).

nog meer: wooninspiratie