Op (kerst)wandel door Brussel

Wie wordt er nu niet gelukkig van al die Jingle Bells-muziek en fonkelende lichtjes? Duffel jezelf goed in en kom naar Brussel om er de kerstsfeer op te snuiven. Na een ritje op het reuzenrad en een glaasje glühwein jingle je vrolijk terug naar huis.

supermarket brussel pop-up

SUPERMARKET at Firma

Designliefhebbers, opgelet! Van vrijdag 16 tot zondag 18 december vindt SUPERMARKET at Firma plaats: een indoor designmarkt in een kerstjasje. Perfect om een last-minute cadeautje (voor jezelf) te scoren.

Laad je winkelmandje vol met drankjes, dekens, kussens, koekjes, posters, pins,… SUPERMARKET is een echt shopping walhalla met een interessante mix aan leuke, upcoming merken. Op het lijstje vind je onder andere Alice Van Innis, Annelies Timmermans, Emely Van Impe, Floom, Houtbaar, Lara Frankl, Luster, Pince Pins, Stephanie Specht, Studio Collect en nog veel meer. Gotta love this SUPERMARKET.

Praktisch

Schaarbeeklei 636, 1800 Vilvoorde
Vrijdag 16 december van 11u tot 23u
Zaterdag 17 decemeber van 10u tot 18u
Zondag 18 december van 10u tot 18u

kerstmarkt brussel

kerstroute brussel

Kuieren op de kerstmarkt

Voor kerstmagie moet je in december in onze hoofdstad zijn. Zelfs de grootste kerst-sceptici ontdooien als ze op het Sint-Katelijneplein wandelen. Maak een rondje in het reuzenrad op het Pantsertroepensquare, probeer recht te blijven op de ijsbaan op het Muntplein en verwarm je handen aan een glühwein op en rond de Vismarkt en het Beursplein.

Brussel is een smeltkroes van verschillende nationaliteiten en culturen. Dit jaar zet onze hoofdstad eentje in de kijker: Japan. Het traditionele menu van glühwein en appelbeignets kan je dit jaar aanvullen met een aantal Japanse lekkernijen. Ga ook zeker kijken naar het lichtspektakel Origami Lights op de Sint-Katelijnekerk. Visuele kunstenaars transformeren de kerk in een traditioneel Japanse Torii-poort. Wondermooi! Elke avond van 18u tot 22u (elk halfuur).

Voorbeeld uit Straatsburg

Must see: de lichtreuzen of dundu: grote fonkelende marionetten met een transparant lichaam die op 30 en 31 december op de markt wandelen op de melodieën van de Kora, een harp afkomstig uit West-Afrika.

Hou halt bij de Sint-Gorikshallen. Een aantal jonge artiesten stellen er hun foto’s, installaties, collages, tekeningen, creaties,… tentoon. Alle werken zijn te koop. Zo scoor jij een orgineel kerstcadeau én steek je de artiesten ondertussen een financieel hart onder de riem. C’est sympa, ça.

Sla zeker de Grote Markt niet over; daar staat een prachtige XXL-kerstboom van 22 meter hoog. Leuk weetje: de boom komt uit Smolenice, een dorp in het noorden van de Kleine Karpaten, niet ver van Bratislava.

Op glad ijs

Ga lekker romantisch doen op de schaatsbaan op het Muntplein. Als je er echt niks van bakt, kan je rekenen op enkele bekwame animatoren ter ondersteuning. Er is ook een afgebakende zone van 60m² voor de allerkleinsten om veilig hun eerste stapjes op het ijs te zetten.

Alle dagen open tot 8 januari 2017 van 11u tot 22u. 24 december en 31 december van 11u tot 18u. 25 december en 1 januari van 12u tot 22u. Tarief voor volwassenen: €8. Kinderen jonger dan 12 jaar: €5.

De lekkerste chocolademelk

Tijd voor een chocolicious break! Ga je ijspegeltjes opwarmen bij Kaffa op het Rouppelein 1. Van het houten design interieur alleen al warm je op. Hier mag je zelf de verse chocolade door de hete melk roeren. Open van dinsdag tot vrijdag van 8u tot 18u, zaterdag van 9u tot 18u.

Bron tekst: Isabelle Naeyaert

nog meer: wooninspiratie