Ontdek Rotterdam op de fiets

Na de nummer 5 plaatsing van Lonely Planet’s Best in Travel 2016, kunnen we er niet meer omheen: Rotterdam is dé stad waar je ontzettend veel kunt ontdekken en beleven. Dat wilden we natuurlijk graag zelf ervaren! En hoe ontdek je in Nederland een stad beter dan op de fiets? Samen met UrbanGuides tourden we langs de headlights van deze levendige stad en stopten we bij de leukste must sees. Nieuwsgierig welke dat waren?

fietstour door rotterdamFietsend langs unieke architectuur

Wil je veel zien van én leren over Rotterdam? Huur dan een fiets bij UrbanGuides! Samen met enthousiaste gidsen, die enorm verliefd zijn op hun stad, fiets je kriskras van het Centrum naar Noord, zo richting Oost en Zuid. Rotterdam is rijk aan bijzondere architectuur en daar willen de gidsen je dolgraag over vertellen. Rotterdam is een stad met moderne architectuur van de wederopbouw, grote contrasten en bijzondere verhalen. Daar kun je na de fietstocht niet omheen. Kom meer te weten over de luchtsingel, ontdek het voormalige station Hofplein, het Timmerhuis en vergaap je aan de bijzondere bouw van de Markthal.

Met de fiets kom je overal, en daarom is het de perfecte manier om de bruisende stad te ontdekken. Heb je na de fietstocht vol ins en outs nog niet genoeg Rotterdam gezien? Huur de fietsen nog wat langer en ga zelf op ontdekkingstocht. Wij hebben wat leuke hotspots voor je op een rij gezet die een bezoek waard zijn.

fietstour-rotterdam

Baker & Moore

Wij begonnen de dag meer dan goed met een heerlijk ontbijt bij Baker & Moore. In hartje Rotterdam kun je hier de hele dag genieten van vers brood, fairtrade koffie, sapjes en de lekkerste gebakjes. En niet alleen voor het eten is Baker & Moore een bezoekje waard, want van het interieur werden wij net zo blij! De perfecte omgeving voor een high-tea of een dag hard werken met een goede kop koffie. Eén ding is zeker, na lekkers van Baker & Moore zit je vol energie om weer de fiets op te springen.

baker-&-moore-2

Zeeuwse Meisjes

Op het Deliplein in Katendrecht (Rotterdam Zuid) bevindt zich het kleine winkel-café Zeeuwse Meisjes. Hier vind je geen doorsnee producten, maar bijzondere items met een verhaal. Alles in de winkel is te koop, behalve de toonbank. De producten zijn handgemaakt en worden kritisch geselecteerd door de eigenaren Marlies en Frederique. Tijdens het winkelen kun je bij de Zeeuwse Meisjes ook terecht voor een lekkere kop koffie. En loop ook direct nog even bij de buren van de Zeeuwse meisjes binnen: Kopi Soesoe.

zeeuwse meisjes

Dakakker

Wist je dat in Rotterdam de grootste dakmoestuin van Europa ligt? Bovenop het Schieblock, na flink wat trappen lopen (je kunt stiekem ook de lift pakken) vind je Dakakker. Het eerste oogstbare dak in Nederland. Hier worden groenten, fruit en kruiden verbouwd en er worden honingbijen gehouden. De bijen zorgen voor honing die je kunt kopen bij Groos en de groenten worden afgenomen door restaurants uit de buurt. Met een lekkere kop kruidenthee en iets lekkers van het pop-up theehuis kijk je uit over de akker én de skyline van Rotterdam. Een echte aanrader is de zelfgemaakte bananencake met salted caramel saus.

Dakakker

Keilewerf

Heb je een bepaald meubelstuk in je hoofd, maar kun je echt je droomkast of tafel nergens vinden? Breng dan zeker een bezoekje aan Keilewerf in Rotterdam-West, want daar kun je werkelijk alles (laten) maken. In de gigantische loods van 3000 vierkante meter werken creatieve makers met uiteenlopende achtergronden: van muzikanten, timmermannen, food-truckbouwers, tot surfboardshapers. Ben je zelf heel handig, maar heb je geen werkplek om iets te maken? Bij Keilewerf kun je flexibele werkplekken (per maand) en werkbanken (per dagdeel) huren. Je kunt er onder begeleiding als zelfstandig aan het werk. Een niet te missen adres voor makers en ontwerpers.

Keilewerf-2700

Uit Je Eigen Stad

Uit Je Eigen Stad laat mensen zien, ervaren en proeven hoe voedsel geproduceerd wordt. Je vindt er akkervelden, tunnelkassen en zelfs een kippenhouderij. Een uniek concept, zo midden in de stad. Je kunt er terecht voor verschillende evenementen en workshops, of ga op onderzoek uit. Breng in het weekend van 10:00 tot 16:30 een bezoek aan de Uit Je Eigen Stad Stadsmarkt. Hier koop je producten van hun land en uit de regio. Je dagje Rotterdam sluit je hier goed af met een diner in het restaurant. Iedere dag worden er andere gerechten geserveerd, geïnspireerd door en gemaakt met de producten van het land. Verser kan niet!

Uit-Eigen-StadBron beeld: 5. Keilewerf – 6. Uit Je Eigen Stad

nog meer: wooninspiratie