Hotspot: Valeir in Gent

Van een simpel boke met choco tot een heus guilty pleasure-ontbijt: Valeir is dé nieuwe place to be om je dag goed te starten. Neem hier een kijkje binnen.

Breakfast heaven

Voor zover we weten, bestaat er geen breakfast heaven, al komt ontbijtbar Valeir komt toch aardig in de buurt. Zoet of zout, gezond of over the top, klassiek of hipper dan hip: je vindt het hier allemaal. Voor een snelle hap kan je à la carte kiezen uit verschillende boterhammen (Choco met banaan! Brie met honing!), overnight oats, chiapudding en nog veel meer. Wie meer tijd heeft, kan dan weer aanschuiven voor een uitgebreide ontbijtformule of brunchbuffet. Tja, het ontbijt is nu eenmaal de belangrijkste maaltijd van de dag. Heb je trouwens nog een gaatje of kom je gewoon toevallig voorbij? Dan kies je gewoon iets lekkers van de ijskaart!

Retro & rust

Het interieur van Valeir doet dankzij de vele sanseveria’s en de zwart-wittegels op de vloereen tikje retro aan. Zachte pastelkleuren, cactussen en eenvoudig meubilair maken de sfeer helemaal af. Geen schreeuwerige drukte, maar kalme tinten en veel natuurlijke lichtinval om je dag in alle rust te starten.

Bye bye ochtendhumeur

Valeir is gelegen aan de stedelijke jachthaven Portus Ganda en baadt dus altijd een klein beetje in vakantiesfeer. Installeer je met je laptop op één van de krukjes aan het grote raam, geniet op een mooie herfstdag van het uitzicht op het terras of keuvel binnen gezellig bij met vriendinnen. Ook al ben je écht geen morning person, zelfs het hardnekkigste ochtendhumeur verdwijnt als sneeuw voor de zon van zodra je hier binnenwandelt.

Praktische info

Adres: Sint-Joriskaai 1, 9000 Gent

Open: maandag, woensdag tot vrijdag: 7:30 – 17:00, zaterdag en zondag: 9:00 – 16:00

Meer informatie vind je hier.

nog meer: wooninspiratie