Ontbijt-, lunch- en koffiebar: POP in Roeselare

Roeselare heeft er al een tijdje een POP-ulair eethuisje bij en je kan er terecht voor ontbijt, lunch, koffie en zoetigheden. Julie Tossins en haar zakenpartner Charlotte Vanderper droomden er al tien jaar van om een zaak van nul op te bouwen. Hun droom werd uiteindelijk werkelijkheid.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door POP (@poproeselare) op

Popart

De naam van hun nieuwe zaak moest drie letters tellen. Kort, maar krachtig. Tijdens een brainstorm met de interieurarchitecten ontdekte het duo hun liefde voor popart. De stap van popart naar POP was snel gemaakt. De O in POP is een dankbare letter en keert terug in hun concept. Bijvoorbeeld in de tafels, het eten en de sweaters die ze binnenkort zullen verkopen.

Bezige bijen

POP is het derde project van Julie en Charlotte; het duo baatte tien jaar lang het restaurant Bistro Bello in Roeselare uit dat ze destijds overnamen. In de week staan de dames ook achter de bar van hun danscafé L.O.O.D.S.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door POP (@poproeselare) op

Lekker vers

Bij POP is alles vers: de granola, de taarten, de broodpudding,… Brood halen Charlotte en Julie bij Broodpunt in Roeselare, koffie en thee bij Donko’s koffie. Naast de basiskoffies zijn er ook ‘fokkies’ voor de zoetekauwen, met toppings als speculaas, Malthesers en marshmallows. POP is trouwens de enige zaak in Roeselare die bagels serveert. Een no-brainer: bagels zijn rond en hebben een… O in het midden. We stonden al te POP-elen om dit te vertellen.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door POP (@poproeselare) op

Look and feel

POP is niet zo groot omdat Julie en Charlotte hun klanten zo veel mogelijk zelf willen bedienen in plaats van met veel personeel te werken. In het interieur komen drie kleuren terug: geel, roze en muntgroen. Zelfs de toiletten kregen een roze kleurtje en aan het plafond bengelen barbiepoppen. Op de ronde tafels staat de O van POP gegraveerd. Vintage schoolstoelen zorgen voor een retro touch en aan de toog staan Pilot-barkrukken van Quinze en Milan.

Praktisch

Noordstraat 10, 8800 Roeselare
Maandag tot zaterdag van 08u30 tot 18u – meer info via poproeselare.be.

Tekst: Isabelle Naeyaert

nog meer: wooninspiratie