Offline shoppen bij Flavourites Live!

Afgelopen weekend vond de derde editie van Flavourites Live! plaats. Voor mij en aangenaam shopgezelschap, vriendinnetje Lisa, was het de eerste editie. Vanaf station Amsterdam Centraal liepen we richting de pont naar Amsterdam-Noord waar we op zoek gingen naar De Overkant. Een prachtig oud fabriekspand was het decor voor dit offline shopevenement op het gebied van wonen, fashion en kids. Omdat ik voorlopig nog niet echt (of nog echt niet!) toe ben aan kids en vooral blij word van wonen deel ik de highlights op het gebied van wonen met jullie!

1

2goed

Kussen3

4

5

6

7

8

Moois uit Denemarken

We begonnen ons shopavontuur bij Deens. Veel kleurrijk moois voor in huis met Scandinavische invloeden. Daar houden we van! Glazen potten met een metalen (hartjes!)deksel, lantarentjes met hartjes, kleurrijke haakjes en stoere harthangers. Mooi! Vooral de ‘kerstboom’ van lantarens aan de muur van de stand vond ik erg goed gevonden. Onthouden!

Niet uit Denemarken, wel mooi: RibbonXL. In de stand van Echtstudio werd ik verliefd op een kussen gehaakt van de bijzondere, dikke, lichtgewicht draadstof gemaakt van recycle vezels. Stoer, mooi en zelf te maken. In de webshop van Echtstudio kun je een boekje kopen met patronen!

Kitsch in de keuken

Bij Pink Lemon zagen we fijne kleurrijke spulletjes voor in de keuken met een vleugje kitsch. Deze gebaksvorkjes & theelepeltjes met roosjes bijvoorbeeld. Of de antiek aandoende gebaksschoteltjes, met het roze lintje erom (ook erg leuk als decoratie in keuken of woonkamer!). De roze thermoskan uit Afrika gaat op mijn verlanglijstje.

‘Een leven lang feest’ is de slogan van ENGEL., en zo is het. Een waar feestje was het in hun drukke stand. Vooral de rolletjes masking tape waren erg populair, zoveel mooie kleurtjes.

Met kerst is het sowieso feest in huis en door Wonen met LEF! wordt dat feest alleen maar leuker. Hun kerstbomen van sloophout waren erg populair. Ik snap wel waarom. Het principe less is more gaat voor deze boom zeker op. Hoewel, je kunt hem natuurlijk zelf zo vol hangen als je wil!

Ook Dots ‘n stripes by Irina zorgde voor een feestelijke stemming. Specialiteit van de webshop zijn de kelims en kussens gemaakt van kelims. Stoer, maar mijn oog viel op een lief romantisch kussen van vilt in de vorm van een roos. Ook de kandelaars in van verschillende hoogtes en in verschillende soorten hout trokken mijn aandacht.

Bij Thema Company zagen we HappyLetters. Zelfklevende prikbordjes in lettervorm, gemaakt van gerecycled ecofelt in verschillende kleuren. Origineel, weer eens wat anders dan houten letters. Ik zie ze al hangen boven mijn bureau, dan prik ik er bijvoorbeeld visitekaartjes of kassabonnetjes op!

Een shopper vol foldertjes, visitekaartjes en tijdschriften, wat kleine aankopen, veel inspiratie, verlangens en zere voeten rijker verlieten we de fabriekshal. Maar we shoppen lekker verder vanaf onze luie stoel, bank of achter ons bureau. Want daar krijgen we in ieder geval geen zere voeten van!

Pssst! Ben je benieuwd wat ik heb meegenomen uit Amsterdam? Dat kun je lezen op mijn eigen blog; Penottigirl.nl.

nog meer: wooninspiratie