Nordic minimalisme bij designwinkel ESPOO. in Antwerpen

In 2009 richtte Dries Brys ESPOO. op: een interieurwinkel waar ‘new nordic design’ centraal staat. Recent verhuisde hij met zijn team naar een nieuw pand in de Kloosterstraat én startte hij een gloednieuwe totaalinrichting-service op.

Verhuisd naar de Kloosterstraat

In het begin koos ESPOO. uitsluitend voor Scandinavisch design, maar intussen is het assortiment veel breder geworden. Centraal in de selectie staan puurheid, natuurlijke materialen, mooie details, craftsmanship en vooral ook lichte ontwerpen, aansluitend bij de tendens om steeds compacter te gaan wonen. “De succesformule van ESPOO. bestaat erin dat we voornamelijk de dingen kiezen waar we zelf 100% achter staan,” licht Dries toe, “ongeacht of iets een bestseller is of niet. We houden er in de eerste plaats van om onze klanten te inspireren, eerder dan een designwinkel te zijn waar je terecht kan voor ‘designmerken’.”

ESPOO. breidde algauw uit met een tweede pand, maar bracht beide winkels onlangs weer samen op een grotere locatie. En waar anders dan de Kloosterstraat -het Antwerpse walhalla voor wie houdt van unieke interieurobjecten- komt de shop van ESPOO. beter tot zijn recht! Dries is erg enthousiast over de verhuis: “Omdat we zelf gek zijn op mixen van oud en nieuw in interieurs, leek het ons de perfecte straat voor ESPOO. De nieuwe shop zal in mijn ogen ook volwassener zijn.”

ESPOO.LAB

Eveneens gloednieuw is ESPOO.LAB, de designstudio. Hier worden ideeën gecreëerd op maat van zowel particulieren als professionals. Dries en zijn team van interieurarchitecten staan paraat voor alle vragen, moeilijkheden en wensen rond het inrichten van ruimtes. Het team werkt alle ideeën uit in een labo dat deel uitmaakt van de winkel.

Praktische info: dinsdag: 13u-18u, woensdag t.e.m. zaterdag: 10u30-18u en zondag: 13u30-18u. Kloosterstraat 75-77.

Tekst Sanne De Lee

nog meer: wooninspiratie