3 nieuwe pop-upshops in Gent en Antwerpen

Of het nu in Gent of Antwerpen is: een bezoekje brengen aan een nieuwe winkel is altijd een leuk idee! Ben je daarnaast nog fan van handgemaakte spullen en design of ga je graag naar een feestje? Dan moet je zeker kennismaken met deze 3 nieuwe pop-upshops!

SLOW-accessoires

SLOW-stoel

SLOW

SLOW – Antwerpen

Deze pop-up store met Belgisch design opent op 18 november de deuren in het hartje van Antwerpen. Gedurende één maand kan je er terecht voor design van jonge labels van eigen bodem aan verschillende prijscategorieën. ‘SLOW’ verwijst naar de ambachtelijk vervaardigde, eerlijke en duurzame producten die in de shop te vinden zijn en is een initiatief van drie jonge ontwerpers. De locatie van de winkel is een voormalige antiekzaak waar nu ook pop-up bar Stulp zich bevindt. Daar is een oude binnenkoer omgetoverd tot een gezellige plek. Verwacht je bij SLOW dus aan uniek en handgemaakt textiel, juwelen, print, huishoudspullen en vele andere producten van Belgische designers en ontwerpers.

Wanneer: 18 november tot 18 december 2016

Waar: SLOW, Oever 21, 2000 Antwerpen

Open: donderdag tot zaterdag van 10u30 tot 18u30, zondag van 13 tot 18u30

Dots&stripes-binnenin

dotsandstripes

Dots&stripes

Dots & Stripes – Gent

Liesbeth De Backer en Hannelore Elias hebben in Coffeebar Bidon hun tijdelijke winkel geopend. Samen hebben ze ervaring in juweelontwerp, grafische vormgeving, interieur, keramiek, lasercut en haarstyling. Zo kwamen ze op het idee om alles te combineren en ontstond het concept: ‘laat je verwennen voor je feestje’. Dames kunnen er gaan voor een leuk opsteekkapsel of hippe braid en laten zich erna opmaken door een make-upartiest. En heb je nog een cadeautje of accessoire nodig? Meer dan 20 Belgische ontwerpers om uit te kiezen. Van handgemaakte juwelen en wenskaarten tot sweaters, meubels en porselein.

Wanneer: nog tot 30 december 2016

Waar: Dots & Stripes, in Coffeebar Bidon aan de Bisdomkaai 25, 9000 Gent

Open: vrijdag, zaterdag en zondag van 12 tot 18u

Urbanpiqniq-kunsturbanpiqniq

urbanpiqniq-muurdecoratie

Urban piq niq – Antwerpen

Eten en drinken, meubilair, interieuraccessoires en kunst, dat kan je allemaal ontdekken bij Urban piq niq. De 30 makers hebben een uniek concept waarbij niet enkel hun producten te koop worden aangeboden in de winkel, maar ook in de kantine en restaurant op het gelijkvloers én in het bovengelegen appartement. Dat appartement dient als decor voor interieurobjecten en kunstcreaties van de makers. De mise-en-scène zal trouwens regelmatig veranderen. Je kan er ook kunstenaars ontmoeten tijdens vernissages, presentaties en workshops. Meer dan genoeg om je te laten inspireren dus!

Wanneer: nog tot 31 januari 2017

Waar: Urban piq niq, Sint-Katelijnevest 53, 2000 Antwerpen

Open: dinsdag tot vrijdag van 11 tot 19u, zaterdag van 11 tot 21u en koopzondagen 11 tot 18u

nog meer: wooninspiratie