Nieuwe flagshipstore in Antwerpen voor modelabel Wearable Stories

De Wilde Zee in hartje Antwerpen – een mini-modewalhalla waar je zowel shopt bij grotere ketens als kleine boetieks – is sinds kort een uniek adresje rijker: de tweede flagshipstore van Belgisch modelabel Wearable Stories.

Van Bali naar Hasselt & Antwerpen

Wearable Stories is het label van de Belgische Loredana Falone. Hoewel ze geen mode-opleiding volgde, is de jonge ontwerpster niet aan haar proefstuk toe. Ze volgde een buitenlandse stage bij modehuis Paola Frani in Milaan, werkte een tijdje bij een Brussels modehuis en opende – na een reeks pop-ups – in 2017 de eerste flagshipstore van Wearable Stories in Hasselt. Haar grootste inspiratiebron? Bali. Loredana verloor er haar hart toen ze er op reis was.

Kleren met een verhaal

De naam doet het al een beetje vermoeden: Wearable Stories wil meer zijn dan gewoon een modelabel. Het vertelt bovenal een ethisch en ecologisch verhaal. Loredana stelt een transparant productieproces, waarbij eerlijke werkomstandigheden centraal staan, voorop. Ze werkt samen met lokale artisanale ateliers in Bali en Indonesië en ook dichter bij huis in Europa. Elke fabrikant wordt zorgvuldig geselecteerd én het verhaal van het productieproces wordt eerlijk gedeeld. Ook in de keuze van de materialen staat duurzaamheid voorop: liever geen synthetische stoffen, maar zoveel mogelijk natuurlijke materialen zoals katoen, linnen en viscose.

Tijdloze elegantie

Helemaal in lijn met die duurzame visie zijn de collecties van Wearable Stories tijdloos, kwalitatief en onderling makkelijk combineerbaar. Loredana mixt culturele invloeden van over heel de wereld met eigentijdse trends. Denk: moderne, zuivere snits in verrassende materialen en prints. Het interieur van de nieuwe vestiging in Antwerpen ademt trouwens diezelfde mix van tijdloze elegantie en Balinese beach vibes uit. Ga hier dus zeker eens langs tijdens je volgende shopping trip in Antwerpen!

Praktische info

Everdijstraat 30, 2000 Antwerpen.
Open: maandag tot zaterdag: 10u – 18u en elke eerste zondag van de maand: 13u30 – 18u.
Meer info via www.wearable-stories.com

Bron: Wearable Stories

nog meer: wooninspiratie