Nieuwe eetbar en co-werkplek Wagenoord in Mechelen

Mechelen heeft al enkele shop- en eetpareltjes zoals Noen, Lily en Gamine. Nu kunnen we ook Wagenoord aan dat lijstje toevoegen. Een eetbar annex co-werkplek in de voormalige Festraets garage in Mechelen-Noord.

Kameleon

Enkele jonge ondernemers, Sara Feskens (29), Thomas Van Roost (33), Jente De Wilde (26), Mattijs Nackaerts (27), Kevin Brondel (30) en Michael Bonne (32), zochten samen een geschikte kantoorruimte in Mechelen. Tijdens hun zoektocht stootten ze op een oude, garage in Mechelen-Noord. Klaar voor de afbraak. Maar Sara en co dachten er anders over. Zij zagen potentieel en besloten het pand nieuw leven in te blazen. De oude Festraets garage leeft nu verder als een hippe co-workplek annex eetbar annex eventruimte annex atelier. Met andere woorden: een kameleon van een locatie.

Co-creatie

Met Wagenoord willen de jonge ondernemers andere collega-starters de ruimte bieden om aan co-creatie te doen. Voor 15 euro kan je er een hele dag werken. Maar ook als je een vaste werkstek wil, kan je er terecht. Van hard werken krijgt je natuurlijk honger. Daarom is er ook een eetbar in Wagenoord waar je tijdens de werkweek van ’s middags tot ’s avonds je honger kan stillen. Chef-koks Mattijs Nackaerts en Jente De Wilde ondersteunen jouw productiviteit met onder andere Thaise worst met kool, bieterballen of makreelspread.

BBB

De totale oppervlakte van Wagenoord bedraagt maar liefst 1500m2 bedraagt. Ze kunnen dus wel wat ijverige co-werkers aan. Het wil ook zeggen dat er voldoende (speel)ruimte is voor events. Eigen events zoals het BitterBal, de wekelijkse BBB (borrelen met bier & bitterballen) en workshops, maar ook jouw events op aanvraag.

Il Cardinale

Twee van de ondernemers – Sara Feskens en Thomas Van Roost – zijn trouwens ook de bezielers van het burgerrestaurant Il Cardinale; nog zo’n parel in Mechelen. Niet alleen hun burgers, maar ook in interieur is goddelijk.

Praktisch

Maurits Sabbestraat 123, 2800 Mechelen
Eetbar: maandag tot vrijdag: 11u tot 22u
Co-werkplek: maandag tot zaterdag: 8u tot 22u
Locatieverhuur: op aanvraag

Tekst en foto’s: Isa Naeyaert

nog meer: wooninspiratie