Muzikale kiosk Monterey opnieuw in Gents Citadelpark

Kiosk Monterey zwaait de deuren van het nieuwe zomerseizoen wagenwijd open. Na het succes van vorig jaar kan je tot september opnieuw genieten van intieme concerten in het Gentse Citadelpark. Leg je in het gras onder een boom, neem er een aperitiefje bij en geniet.

Fort Monterey

Het Citadelpark heeft niet de allerbeste reputatie onder Gentenaren. Een beetje eng bij valavond, grasvelden voor hangjongeren, vergane glorie,… Zonde, want deze groene long, met z’n glooiende padjes en idyllische vijvertjes, is eigenlijk echt wondermooi. Middenin het park staat ook de Monterey kiosk die dateert uit 1885. De naam verwijst naar de geschiedenis van het Citadelpark. Lang voor Gent een citadel had, werd de stad bewaakt door een fort: ‘de Monterey’. Dat de kiosk z’n naam deelt met de stad Monterey en haar gelijknamige muziekfestival, nemen de organisatoren er graag bij.

Burgerbudget

Monterey kwam tot stand dankzij het Burgerbudget, waarbij de Gentenaren beslissen welke projecten een deel van het gemeentelijk budget krijgen. Die eer ging naar Kiosk Monterey. Een ganse zomer lang krijgt de oude muziekkiosk in het Citadelpark haar culturele invulling terug: elk weekend zijn er verschillende activiteiten en evenementen: intieme concertjes, yogasessies, silent disco’s, filmavonden … De organisatoren hopen dat zo de buurtbewoners, en bij uitbreiding alle Gentenaren, opnieuw naar het park komen om er samen te genieten.

Aperitieven

De kiosk is het epicentrum van de zomerbar. In het gras errond staan tafels en stoelen, maar je mag en kan je ook gewoon in het gras neervleien. Tussen de bomen aan de overkant van de kiosk staat de bar waar je allerlei aperitiefjes, frisdranken en huisgemaakte ice tea kan bestellen. Pure eenvoud: wat muziek en een drankje erbij. Less kan echt soms more zijn.

Praktisch

De kiosk, bevindt zich middenin het Citadelpark van Gent, is van woensdag tot vrijdag open van 14u tot 22u. Op zaterdag en zondag open van 12u tot 22u. Meer info via www.monterey.gent

Foto’s Isa Naeyaert

nog meer: wooninspiratie